lørdag, desember 5, 2020

Bergen har delt ut årets kunstpriser

Må lese

Trøbbel når du bytter ut en helgen mot en fotballgud

Etter Diego Maradona sin død var det nesten uunngåelig at Napoli, både byen og fotballklubben ville hylle...

Strålende hærverk av en fransk kunstner

Den franske kunstneren Cal er det mange vil kalle en vandal. Hans hærverk er ikke ødeleggende eller...

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Hvert år deler Bergen kommune ut priser og stipender til de som best bidrar til byens kunst og kulturliv. I år er det 3 millioner kroner som deles ut fordelt på fem priser og 80 arbeidsstipender. Ikke spesielt mye til hver, men en hyggelig oppmerksomhet og en ekstra motivasjon til å arbeide videre.

Kunstnerprisen på 100 000 kroner går til forfatter Tomas Espedal fra Bergen, han har mottatt flere priser allerede, blant annet kritikerprisen, brageprisen og Gyldendalprisen, han er oversatt til flere språk og utgitt i 18 land. Tomas Espedal er mest kjent for romanene «Gå eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv» (2006) og «Imot kunsten» (2009).

Kulturprisen på 50 000 kroner går til kurator Bjørn Inge Follevaag, årsaken til prisen ifølge Bergen kommune er at Follevaag har knyttet faglige bånd mellom Bergens kunstscene og et globalt samtidskunstfelt og at han skal ha mye av æren for at Ai Wei Wei ble vist ved KODE. KODE er et museum i Bergen sentrum som har fått mye positiv oppmerksomhet ved å være aktive og nytenkende. Her kan du se deres sider KODE .

Prisen for Kulturvern på 50 000 kroner går til Marianne Herfindal Johannessen som er primus motor i formidlingen av Åsanes historie.

Nytt i årets prisdryss er gatekunst- og grafittiprisen. Prisen er på 20.000 kroner og ble opprettet i tilknytning til Bergen kommune sin egen grafitti- og gatekunstplan. Vinneren heter John XC og er en av byens mest aktive gatekunstnere. I tillegg til å være gatekunstner er John XC også en av forfatterne bak boken «Street Art Bergen» som kommer ut nå i september.

Årets talentpris går til musikeren Aurora Aksnes og er på 15.000 kroner. Ifølge juryen er Aksnes det største talentet innen popmusikk fra Bergen de siste årene. Seksjon for kunst og kultur innstiller også Aksnes som kandidat til Talentprisen 2014 for hennes talent som låtskriver og sanger.

- Advertisement -

Siste nytt

Trøbbel når du bytter ut en helgen mot en fotballgud

Etter Diego Maradona sin død var det nesten uunngåelig at Napoli, både byen og fotballklubben ville hylle...

Strålende hærverk av en fransk kunstner

Den franske kunstneren Cal er det mange vil kalle en vandal. Hans hærverk er ikke ødeleggende eller frekke, men ganske så smarte,...

Andrej Kanchelskis: «Pogba snakker alltid om å dra, bedre om han bare dro»

Den russiske vingen Andrej Kanchelskis hadde selv fire år på Old Trafford før han dro videre til Everton. - Nå lever den...

NRK og TV2 går sammen om fotball-VM 2026

NRK og TV 2 har sammen sikret seg rettighetene til å vise fotball-VM for herrer i 2026. - Vi...

Har du en skrue løs? Det kan være farlig

I løpet av de neste månedene vil over hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin.

More Articles Like This