Brasils ansettelse av ny landslagstrener skriker: «Vi venter på deg, Ancelotti»

0
149
Ny landslagstrener som knapt er i samme jobb ett år av gangen.

Fernando Diniz var aldri tiltenkt en langsiktig rolle som brasiliansk landslagstrener (ferdig etter seks kamper). Alt dreide seg om Carlo Ancelottis entre i sommer når Real Madrid-kontrakten løper ut. Rettelse: Skulle løpe ut. For Ancelotti valgte forlengelse hos Real til 2026, skuffelsen var naturlig nok stor hos det brasilianske fotballforbundet. På onsdag ble neste landslagstrener klappet inn, for oss lukter dette et alternativ som holder døra åpen for Ancelotti.

Da Ancelotti forlenget med Real Madrid i desember, innrømmet han at han forstod brasilianernes skuffelse, men håpet de holder muligheten åpen om noen år. Ansettelsen av Dorival Junior tyder på dette.

LES: Matic har tømt skapet og rømt fra whatsapp-gruppen

61-åringen har ledet en haug med brasilianske klubber som: Santos, Flamengo, Vasco da Gama, Palmeiras, Fluminense, Internacional og Cruzeiro. Totalt har Junior trent 20 klubber siden 2002 (you do the math). I løpet av de to tiårene+ har han hentet fem titler, blant annet Copa Libertadores-triumfen i 2022 med Flamengo, forrige sesong cuptittelen med Sao Paolo.

Når vi drar frem CV’en til Junior, velger vi å tolke at det brasilianske fotballforbundet har valgt en trener som er forventet å holde 1-2 sesonger, altså godt timet til når Carlo Ancelotti trolig har gjort seg ferdig med Real Madrid.

Hvis du ikke deler vår tolkning av ansettelsen, her har du klubbskiftene de siste tjue årene til Brasils nye landslagstrener:

tabola

No posts to display