onsdag, mai 5, 2021

Premier League-klubbene skyter seg selv i foten

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...

Sorry, vi måtte benytte oss av nok en krigsmetafor når fotballens verden skal forklares. Denne gangen dreier det seg om ukelønn.

Når vi tenker på ukelønn trekkes det gjerne frem bilder av barn og ungdom som får sin velfortjente lønn for å bære ut søppel, dekke bordet og være snill mot foreldrene sine.

I fotballens verden trekkes det frem helt andre bilder når begrepet ukelønn benyttes.

Vi aner ikke hvem som fant på å definere profesjonelle fotballspilleres lønning som en utbetaling som skjer 52 ganger i året, men sånn er det altså.

Arsenal er som de fleste andre toppklubbene i Premier League. På ett eller annet tidspunkt ble de tvunget til å strekke lønnsstrikken til den ryker, for å overbevise den største stjerna til å «orke» å spille for -eller å bli i klubben.

Hos Arsenal dreier det seg selvfølgelig om tyskeren Mesut Özil,  som fremforhandlet seg nye betingelser i januar. Han får ukelønn, han.

Så tilbake til overskriften skyte seg selv i beinet.

Det var fryd og gammen i Arsenal-leiren da Özil ble i klubben, og tankene om den vanvittige ukelønna var fort glemt og tilgitt.

Blir i det minste godt betalt når det butter for Arsenal og Tyskland. (foto: özil. twitter)

Men dette er bare begynnelsen.

For neste gang klubben kommer i skvis når nøkkelspillere truer med å forlate skipet, hentes selvfølgelig betingelsene til Özil frem.

Denne gangen er det Aaron Ramsey som ønsker sin vekt i gull. Ifølge Evening Standard har 27-åringen nå krevd at ukelønnen på bare 1,2 millioner kroner – ja, du hørte riktig – må økes dramatisk for at han gidder å bli i klubben.

Özil er hvertfall ikke bedre enn meg. (foto: ramsey, twitter)

Og hvem trekkes frem som sammenligningsgrunnlag? Ikke overraskende: Özil.

Ramseys koppel av representanter brukte twitter forrige uke til å fortelle verden at klienten deres  – som regnes som en av stjernene – forventet å matche Özils ukelønn.

Arsenal har ifølge Evening Standard respondert at dette ikke er sammenlignbart, siden tyskeren har en appell i hele verden, noe som gir spilleren en høyere kommersiell verdi enn Ramsey.

Ramsey spilte forøvrig ikke i kampen de tapte mot Chelsea på søndag. Det skal visstnok skyldes en mindre skade. Eller har Arsenal skjønt at de må legge press på spillere som tror de kan utnytte at klubben har skapt en lite bærekraftig lønnsspiral?

Nysgjerrig på hva Ramsey krever i uka?

3,8 millioner kroner. Uten å måtte ta ut søpla.

Les: Mer fra fotballens vidunderlige verden på Sporten.com

 

 

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This