onsdag, april 28, 2021

Porsche samarbeider med Boeing, vil bygge flyvende el-biler for rike mennesker

Må lese

Spotify milliardær har fått med seg Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira

Det er ingen overraskelse at fansen til klubbene som meldte seg på Superligaen er forbanna på eierne....

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Har du en vanlig jobb og ikke arver stort er det bare å glemme å kjøpe flyvende el-biler i regi av Porsche og Boeing. – Det ser ut som en match made in heaven, når to aktører som definitivt kan bil og fly slår seg sammen for å bygge  luksuriøse, elektrisk drevne vertikale start- og landingsfly (VTOL) for rike mennesker som ønsker å fly over trafikk-kvalte byer.

Det er få som tror at politikere noen sinne klarer å bli kvitt køer i store byer, derfor er tilbudet til rike om å kunne fly over når det trengs rimelig forlokkende. – Det er flere selskaper som jobber med ideen om å fly over kø. Markedet for det som defineres som luftmobilitet i byer kan være stor, men også potensielt farlig for både investorer, kunder og i lufta.

Les: Årets nobelprisvinner: Mennesket vil finne aliens i løpet av 30 år

Porsche og Boeing har signert et eksklusivt memorandum om forståelse, som betyr at de vil se etter måter å samarbeide på, men de er ikke innelåst i en bindende avtale. Som en del av partnerskapet sier selskapene at de vil «opprette et internasjonalt team for å adressere ulike aspekter av urban luftmobilitet, inkludert analyse av markedspotensialet for premiumkjøretøyer og mulige brukssaker.»

Ordet «premium» ser ut til å indikere at dette ikke vil være en «flyvende bil» for massene, noe som er rimelig med tanke på at vi snakker om Porsche her. Mange selskaper som er interessert i å opprette et nettverk av elektriske fly-drosjer har strukket troverdigheten ved å insistere på at folk på alle inntektsnivåer vil ha råd til å kjøpe. Men gitt kostnadene forbundet med å lage en infrastruktur for å støtte elektriske vertikale start- og landingsfly (eVTOL), inkludert landingsputer og ladestasjoner, virker det tydelig at det vil bli markedsført mot de veldig velstående.

Les på Popidol: Charli XCX vraker noen biler i hennes «White Mercedes» video

Boing-eVTOL

Boeing, og nå Porsche, er blant dusinvis av selskaper som driver med en form for luftaxitjeneste. Men som et av de største luftfartsselskapene i verden, tydeligvis, har Boeing ressursene og ingeniørskapen for å få noe i luften raskere enn de fleste.

Og Boeing er ikke den eneste luftfartsgiganten som er interessert i elektrisk flyging. I fjor demonstrerte rival Airbus sine Vahana eVTOL-fly i en testflyging veldig lik Boeings. Men i motsetning til Boeing, planlegger Airbus å lansere sitt eget flygende taxinettverk.

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Spotify milliardær har fått med seg Thierry Henry, Dennis Bergkamp og Patrick Vieira

Det er ingen overraskelse at fansen til klubbene som meldte seg på Superligaen er forbanna på eierne....

Vinterskader for flere hundre millioner

Vinteren var spesielt kald i Norge i år, med lange perioder med lave temperaturer i mange deler av landet. Gjensidige registrerte vinterskader...

Flyselskap vil sende turister over Tsjernobyl

I kveld før 35-årsjubileet for Tsjernobyl-ulykken vil det ukrainske flyselskapet sende turister med sightseeing 900 meter over reaktoren. Bussturer...

Disse øyene ligger 4 km unna hverandre med en tidsforskjell på 21 timer

Diomedes, to små øyer i havet, er kjent for å være et av de få stedene du kan gå tilbake i tid.

Almaas og Follestad skal bygge hus på TV

Jon Almaas og Erik Follestad ble noe uventet gode venner under fjorårets 71° nord. Nå får de sitt eget TV-program – sammen skal...

More Articles Like This