Frode Øverli kommer med barnebok om Pondus’ datter: Frida!

0
191

Boken «Frida og jakten på nesehårene» er første bok i en ny barnebokserie på Egmont, og forfatter og tegner er Pondus-skaper Frode Øverli.

Jeg har lenge hatt lyst til å lage noe større av Frida og hennes nattunivers. Monstre er alltid gøy! Jeg har vært borti i dette i stripeform tidligere, men denne historien krevde litt mer plass. Derfor ble det bok, sier Frode Øverli.

Les: Verden når ikke FNs bærekraftsmål før i 2073 – 43 år for sent

I boken «Frida og jakten på nesehårene» får Frida besøk på nattestid av et monster fra Mellomlandet som trenger hjelp. Landet deres er dekket av en evig vinter, og kun Frida, med hjelp av hunden Bjarne, kan lokke sommeren fram.

En etterlengtet bok
– Helt siden første «Frida i monsterland»-sekvens i Pondus fra 2007 har jeg ønsket at Frode skulle ta denne verdenen videre og lage barnebøker av det. Så det er utrolig gøy at han tar steget helt ut. Og boken er hysterisk morsom. Både for liten og stor, sier redaktør Tonje Tornes.

– Da jeg skrev boken hadde jeg selvsagt i tankene at den vil ha et litt annet publikum enn tegneseriestripen Pondus. Men jeg håper likevel at den kan fungere på flere plan, slik at voksne som leser for barna også kan ha glede av den, sier Øverli.

Han understreker at dette har vært en ny og spennende opplevelse for ham.

– Litt som å hoppe ut av et fly og være usikker på hva du har på ryggen. Er det en fallskjerm eller et anker? Veldig spennende, faktisk.

Episk fantasy
Frida-boken vil være rikt illustrert men Øverli lener seg likevel ikke så hardt på tegningen som han vanligvis gjør. Det er en episk fantasyroman om Fridas noe uvanlige jakt på … ja, nesehår.

– Jeg har i alle fall kost meg veldig i prosessen og håper selvsagt at leserne vil gjøre det samme når de leser boken, sier Øverli.

Ansvarlig utgiver i Egmont Kids, Kjell Frostrud Johnsen er veldig fornøyd med den kommende bokutgivelsen:
– Vi er glade og kjempestolte av at Frode Øverli ønsker å utgi denne boken på Egmont. Vi har jo jobbet sammen med ham i mange år om både Pondus og Rutetid, men selv om leserne vil kjenne igjen noen av figurene fra Pondus, så er dette noe helt nytt og annerledes både for oss og Frode. Vi tror publikum kommer til å elske dette like mye som oss.

Første bok vil komme ut våren 2020.

Les på Sporten: Fire land er klare for EM

tabola

No posts to display