Pønken er død, lenge leve punken

oh_my_god_its_the_ramones_logo Det var en gang punk gjorde folk redde, husker en reklame for Oslo Sporveier hvor en pønker og en gammel dame sitter ved siden av hverandre på et sete. Den gamle damen blir skikkelig fornøyd når det kommer billettkontroll om bord, hun holder sin billett frem og smiler mot pønkeren som vi alle vet ikke har billett. Rett før kontrollen kommer frem til dem snapper pønkeren billetten fra den gamle damen og spiser den.

Vi blir alle overrasket over at punkeren har månedskort, nå er det den gamle damen som har problemer.

Pønken har vel helt siden den sluttet å være farlig og bevegde seg over til å bli en mote statement vært død og nå med bortgangen til det siste medlemmet i The Ramones er det helt ugjenkallelig

I1974 i Queens tok 4 skolekamerater etternavnet Ramone og startet rockehistorie med bandet The Ramones,

Ramones inspirerte tusenvis av andre gutter og jenter til å begynne å spille. Sex Pistols og The Clash var blant de mest kjente. I dag er de en like viktig del av New Yorks kulturhistorie som George Gershwin og King Kong, men i sin egen tid, fra 1974 til 1996, opplevde de aldri det store kommersielle gjennombruddet.

Deres mest kjente sangene er Sheena is a Punk Rocker, Beat on the Brat og The KKK Took My Baby Away.

The Ramones kunne spille 40 sanger på en time, så mottoet; Play fast live even faster passer veldig bra. På fredag døde trommeslager Tommy (Erdelyi) Ramone (65) i sitt hjem i Queens, New York, etter å ha blitt behandlet for kreft i bukspyttkjertelen.

Nå som hele bandet er borte klarer jeg ikke la være å tenke på Agata Christies krim 10 små negerunger (helt ok navn i 1947 i Norge) hvor et medlem forsvinner etter det andre, og det som også skremmer er at tre av de døde av kreft.

 

Her er de fra en konsert nyttårsaften 1977 på The Rainbow i London

 

Twitter kontoen til The Ramones lever fortsatt, men hvem skriver egentlig? Vi beklager å måtte meddele at Ramones’ opprinnelige trommeslager Tommy (Erdelyi) Ramone er død. #RIPTommy Ramone».

Tommy Ramone skulle i utgangspunktet være manager for bandet, men steppet inn som trommis for å løse logistiske utfordringer. Han var den siste overlevende av de fire skolekameratene som grunnla bandet.

Tommy Ramone het egentlig Tommy Erdelyi og var opprinnelig fra Ungarn. Han emigrerte sammen med sine foreldre, som hadde overlevd holocaust, til USA i 1957 og vokste opp i Queens i New York.

Mens Tommy gikk på high school spilte han i garagebandet Tangerine Puppets sammen med Johnny Cummings, senere kjent som gitarist Johnny Ramone.

Bandet bestod til å begynne med av Joey Ramone på trommer, Johnny Ramone på gitar og Dee Dee Ramone på bassgitar og vokal. Tommy Ramone tok over for Joey på trommer på grunn av hans tildels manglende talent. Joey tok over for Dee Dee på vokal. På 1970-/1980-tallet samarbeidet de med Phil Spector, som blant annet produserte albumet End of the Century.

I løpet av sin karriere spilte bandet 2263 konserter og i 2002 ble bandet innlemmet i Rockens æresgalleri.

Dokumentarfilmen End of the Century er omtalt som den definitive historien om bandet.

Ramones diskografi.

The Ramones, 1976 debutalbum «Blitzkrieg Bop», 1975 singel

«53rd & 3rd», 1976 singel

«Judy Is Punk», 1976 singel

«Beat on the Brat», 1977 singel

Leave Home, 1977 album

Rocket to Russia, 1977 album, «Sheena is a Punk Rocker», 1977 singel

Road to Ruin, 1978 album; «I Wanna Be Sedated», 1978 singel

«I’m Against It», 1978 singel

«Don’t Come Close», 1979 singel

«Needles and Pins», 1979 singel

It’s Alive, 1979 konsertalbum

End of the Century, 1979 album «Rock & Roll High School», 1979 singel

«Baby, I Love You», 1980 singel

«I’m Affected», 1980 singel

«Danny Says», 1980 singel

«Chinese Rock», 1980 singel

Pleasant Dreams, 1981 album «We Want the Airwaves», 1981 singel

«The KKK Took My Baby Away», 1981 singel

«She’s a Sensation», 1981 single

«It’s Not My Place (In the 9 To 5 World)», 1982 singel

Subterranean Jungle, 1983 album

Too Tough to Die, 1984 album

Animal Boy, 1986 album

Halfway to Sanity, 1987 album «Bop ‘Til You Drop», 1987 singel

«I Wanna Live», 1988 singel

Ramones Mania (The Best of 1975-1988), 1988 samlealbum

Brain Drain, 1989 album «Pet Sematary», 1989 singel

«I Believe in Miracles», 1989 singel

«Can’t Get You (Outta My Mind)», 1989 singel

«Merry Christmas (I Don’t Want to Fight Tonight)», 1990 singel

All the Stuff Volume 1, 1990 samlealbum

All the Stuff Volume 2, 1990 samlealbum

Loco Live, 1991 konsertalbum

Mondo Bizarro, 1992 album

Acid Eaters, 1993 album

¡Adios Amigos!, 1995 album

Greatest Hits Live, 1996 konsertalbum

We’re Outta Here, 1997 konsertalbum

Hey Ho! Let’s Go: The Anthology (The Best of 1975-1996), 1999 samlealbum

Loud, Fast Ramones: Their Toughest Hits (The Best Of 1975-1996), 2002 samlealbum