Petter Solberg er tilbake som VM mester

0
467

Med store problemer i å holde tårene tilbake er nå Petter Solberg verdensmester i to ulike bilsportgrener. Hans egen uttalelse er uvirkelig.

Det er 11 år siden han sist ble verdensmester og nå har han klart den bragden en gang til.

Det var i helgen VM runde i rallycross og Petter Solberg måtte slå Toomas Heikkinen med ni poeng for å vinne VM tittelen. Det er fortsatt to runder igjen så det er ekstra imponerende av Petter å klare å bli VM allerede nå.

For familien min, for sønnen min, for kona mi og for fansen – dette er helt fantastisk, sier Solberg på «engelsk».

Etter noen småproblemer i de to heatene lørdag, kjørte Solbergs seg stort opp i lørdagens heat.

Petter Solberg ble nummer tre totalt i kvalifiseringen, mens Heikkinen ble nummer fem. Dermed stakk Solberg av med to poeng mer enn Heikkinen i VM-sammendraget.

Nordmannen og finnen havnet i samme semifinale. Der ble Solberg nummer to, mens Heikkinen ble nummer fem. Dermed sikret Solberg seg ytterligere tre poeng på finnen, som i tillegg var utslått.

Dermed ville Petter Solberg være verdensmester med en topp tre-plassering i selve finalen. Det klarte han, til tross for store tekniske problemer med bilen.

Solberg fikk en god start i finalen, men så sviktet den ene støtdemperen bak. Denne gangen hadde han likevel marginene på sin side, for tre andre fører fikk enda større tekniske problemer.

– Typisk meg, sier Petter Solberg til NRK, som forteller at bilskaden skyldtes at han ble for ivrig.

 

tabola

No posts to display