lørdag, september 26, 2020

Påskeegg helt uten kalorier

Må lese

Hva med å bare bestille 10 millioner vaksiner fra Kina og bli ferdig med dette tullet!

Sinopharm som er eid av den Kinesiske stat har gjennomført fase 3 test på 35 000 mennesker...

BMW har akseptert gigantbot

Den tyske bilgiganten BMW har pyntet på salgstallene i mellom 2015 og 2019 og nå har de...

«Make Lillestrøm Great Again» nominert til Emmy

Folkeopplysningen er nominert til Emmypris i kategorien beste "faktaunderholdning" for programmet: Make Lillestrøm Great Again.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Tradisjonen med påskeegg er noe som vi får fra de russisk ortodokse kristne som er ivrig i sin feiring av påsken, mer enn jula. Tradisjonen er at man skal bringe håndmalte egg til kirken for at de skal velsignes, for så a tas hjem igjen og bli vist frem for venner og familie.

Det var denne tradisjonen som Tsar Alexander III i 1885 bestemte seg for å gi sin kone et påskeegg. De hadde vært gift i 20 år og ha holder det ikke med et vanlig hønseegg med litt maling på. Czarina Maria Feodorvna fikk verdens første Fabergé egg.

Peter Carl Fabergé, var Tsarens gullsmed. Det første Fabergé egget var laget med hvit emalje som så ut som en ekte egg.  Egget kunne åpnes og på innsiden en gyllen eggeplomme og inni der igjen gylden høne og skult inni der igjen en diamant miniatyr av en krone og et lite rubin egg. Både Tsaren og hans kone likte egget så godt at det ble en tradisjon, hvert år et nytt egg med en ny design.

faberge-egg-615

Eggene ble en slags årbok for Romanov-dynastiet, designen skulle representere en hendelse i familien eller landet.

Etter tsar Alexander III sin død, førte hans sønn Nicholas II tradisjonen videre. Fra 1894 og utover, Peter Carl Fabergé laget to egg hvert år – et for Nicholas II kone Empress Alexandra Fedorovna, og ett for hans mor, Maria Fedorovna. Da den russiske revolusjonen i 1917 kom var det slutt på eggene, det er laget 50 egg som vi vet om og førtitre som fortsatt finnes, de er meget sjeldne og når de av og til selges på en auksjon går de for mange millioner dollar. Er du rik er et Fabergé egg det ultimate og kalorifrie beviset på din rikdom.

Det er vanskelig å tenke seg en James Bond filmserie uten noen glimt av eggene.

The Gatchina Palace egg, 1901.

 

- Advertisement -

Siste nytt

Hva med å bare bestille 10 millioner vaksiner fra Kina og bli ferdig med dette tullet!

Sinopharm som er eid av den Kinesiske stat har gjennomført fase 3 test på 35 000 mennesker...

BMW har akseptert gigantbot

Den tyske bilgiganten BMW har pyntet på salgstallene i mellom 2015 og 2019 og nå har de akseptert en bot på 18...

«Make Lillestrøm Great Again» nominert til Emmy

Folkeopplysningen er nominert til Emmypris i kategorien beste "faktaunderholdning" for programmet: Make Lillestrøm Great Again. Dette er den eneste...

Luis Suarez er spilleren Barcelona skal frykte

På onsdag forlot Luis Suarez treningsfeltet hos Barcelona for siste gang. Seks sesonger, 198 scoringer og 13 titler ble statusen for en...

Hans Rosenfeldt klar med en ny heltinne etter å ha pensjonert Saga Norén og Marcella

Det som er fellestrekket med Hans Rosenfeldt sine heltinner er at de egner seg perfekt i nordiske og engelske krimserier på tv,...

More Articles Like This