Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen møtte ungdomsfiskere på havna i Mehamn.

Også i år er ungdomsfiskeordningen en populær sommerjobb. Mest populær er ordningen for ungdommene i Troms og Finnmark med 247 påmeldte etterfulgt av Vestland med 116.

Så langt i år har 502 ungdommer meldt seg til ungdomsfiskeordningen i 2021, og det er fortsatt mulighet til å registrere seg som ungdomsfisker. I tillegg er det 158 påmeldte til den nye ordningen av fangst av kongekrabbe under ungdomsfiskeordningen.

Les: Fikk over 900 000 til å bestille vaksine med en gang

– Nå er ungdomsfisket godt i gang. Det er flott å se at så mange ungdommer også i år ønsker å få et innblikk i fiskeryrket. Forhåpentligvis gir dette mersmak for flere av ungdommene til å velge dette som yrke. Samtidig er det en fin anledning til en sommerjobb der de tjener gode penger, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Om noen uker åpner vår jobbportal F7 Jobb

Ordningen er for de mellom 12 og 25 år og gjelder fra 14. juni til 6. august. For deltakelse i ordningen av fangst av kongekrabbe kan ungdom søke det året de fyller 16 år.

«Gamvikmodellen» inspirerer

Forrige uke møtte fiskeri- og sjømatministeren ungdommer fra Gamvik kommune som driver med ungdomsfiske.

-Det var veldig inspirerende å møte ungdommene i Gamvik kommune. Jeg er imponert over den jobben som blir lagt ned i kommunen. De har fått til en modell som fungerer og som er veldig populær blant ungdommene, sier Ingebrigtsen.

42 unge deltar i ungdomsfiske i regi av Gamvik kommune i år. Kommunen har avtale med en yrkesfisker som tar med seg ungdommer på havet som fiskere.

Ny ordning for kongekrabbefiske i 2021

Nytt av året er at fiskeri- og sjømatministeren har satt av 30 tonn kongekrabbe til en ny ungdoms- og rekrutteringsordning: Ny ungdoms- og rekrutteringsordning i kongekrabbefisket – regjeringen.no

Les på Popidol: Ja takk, til mer Neymar-magi

Fylkesvis fordeling av ungdomsfiskerne (slik fordeler søknadene seg pr i dag):

Troms og Finnmark: 247 (i tillegg er det 158 påmeldte til den nye ordningen av fangst av kongekrabbe under ungdomsfiskeordningen)

Vestland: 116

Nordland: 49

Rogaland: 38

Agder: 20

Trøndelag: 20

Møre og Romsdal: 7

Vestfold og Telemark: 3

Viken: 3

f7.no -> adds
tabola