OL 2028

0
24
(fot. nowymarketing.pl)

I forrige uke ble det kjent at fem disipliner var lagt til den olympiske idrettskatalogen. Disse disiplinene skal etter planen debutere ved OL i 2028 i Los Angeles. Her er idrettene lagt til OL.

Baseball (softball – kvinneversjonen av baseball), cricket, flaggfotball, lacrosse og squash er offisielt inkludert som tilleggsidretter i programmet for 2028-lekene i Los Angeles. For baseball, softball, cricket og lacrosse vil det være en retur til å være en olympisk sport, mens flaggfotball og squash vil dukke opp under OL for første gang.

Styret i den olympiske komité ga også anbefalinger angående tre andre disipliner hvis opptreden i programmet til lekene i Los Angeles i 2028 var usikker. Vektløfting er fortsatt på OL-programmet for nå, men vil bli overvåket nøye av arrangørene på grunn av en rekke dopingskandaler i denne sporten. Den moderne femkampen vil være en måte å erstatte hesteridning – en av konkurransene den deltar i – med hinderløp. Dette følger kontroversen om behandlingen av dyr som dukket opp under Tokyo-lekene i 2021. Den olympiske komité opprettholdt også planene om å fjerne boksing fra listen over olympiske idretter.

Hva synes du om endringene som ble innført?

Les: Spektakulært United-comeback

Les: Klart for historisk gjenforening

tabola

No posts to display