Spill til mobil og tablet har i løpet av få år blitt en milliard business først og fremst for Apple og Google (Google eier Android). Problemet er bare at mange av spillerne føler seg lurt når de laster ned et spill som reklameres som gratis, men så gjennom en rekke lure triks får deg til å betale og betale mye.

Vi lar oss lure det gjør barna våre også og hvem har da ansvaret, er det vi som foreldre eller burde Apple og Android lage enkle systemer som hindrer barn å bruke opp pengene våre.

Gratis spill med enkelt tilgjengelige betalte fordeler kjøpt inni spillet er en forretningsmodell som virker som en kule, ved å lage betaling vanskeligere vil spillselskapene og gigantene Apple og Google tape milliarder. Det er årsaken til at lovgivning og rettsalen er stedet der endringer på dette området skjer.

EU har vedtatt å forby betegnelsen gratis på spill som inneholder transaksjoner inne i spill og Apple ble for noen måneder siden dønt til å betale 206 millioner kroner til foreldre med barn som hadde betalt inne i spillene.

Nå er det Google sin tur, de har nå bestemt seg for å ikke anke en dom hvor de er dømt til å betale tilbake 121 millioner kroner til foreldre med barn som har foretatt betaling.

Dermed er en konflikt som startet allerede i 2011 fått sin avslutning. Google som eier Android plattformen sier de ikke er enige i grunnlaget for dommen, men har nå altså valgt å rette seg etter den.