søndag, desember 12, 2021

NSB sitt nye navn er «luremus»

Må lese

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter...

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang...

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+....
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Vy er et norsk ord som betyr «utsyn og utsikt», sa konsernsjef Geir Isaksen da han i dag presenterte det nye navnet et sammenslått NSB og Nettbuss. – En ting er helt sikker, med alle de forsinkelsene vi opplever får vi mer tid til å ha utsyn fra stasjoner mens vi venter på at toget skal komme. – Vi synes dog den danske betydningen av ordet passer mye bedre, på dansk betyr Vy «luremus», vi venter på og gleder oss til et tog som ikke kommer, akkurat som en luremus.

Et av Norges sterkeste merkevarer bytter navn, vi lurer på Vy?

Internett fylles over med assosiasjoner og mange har melder at det minner for mye om Fy og at høye priser både på reiser og i restaurantvogn, forsinkelser og lav fart gjør at vi heller mot Fy. Når vi i tillegg får vise at de tenker å bruke 280 millioner på å bygge den nye merkevaren de neste fire årene mener mange at pengene heller burde brukes på sørge for at togene går når de skal.

Les: Slik får du mer reise for pengene

Les på Helsesjefen: Vanlig havsalt kan hjelpe mot forkjølelse

Why? Vy

Det nye navnet er Vy. Det ble kunngjort på en pressekonferanse på Oslo sentralstasjon tirsdag morgen.

«NSB er ikke lenger et dekkende navn for virksomheten vår», sa konsernsjef Geir Isaksen under presentasjonen. «I 1883 var NSB hele jernbanen – skinnegang, tog, eiendommer, stasjoner, de ansatte og all virksomhet knyttet til drift. I dag konkurrerer NSB om å kjøre tog. Vi eier ikke skinnegangen eller togene, vi eier ikke billettsystemene, vi er ikke Norges Statsbaner lenger».

Les: Lidl lager verdens beste whisky

​»Samtidig har vi noen vyer og ambisjoner for framtiden som vi vil få inn i navnet vårt. Vår oppgave er å bringe fram den kollektive reisen sånn at det blir attraktivt, om det er med tog, buss, bybil eller selvkjørende busser. Det skal være bedre å velge kollektivt enn å velge egen privatbil. Hva er mer naturlig enn å kalle selskapet for Vy», spurte konsernsjefen retorisk.

Om ca en time setter jeg meg på toget fra Asker til Torp, den billetten koster 231 kroner, pluss 100 hvis jeg vil sitte i komfort avdeling, flyet som fra Torp til Gdansk koster 47 kroner og fly-toget fra Gdansk lufthavn til byen koster 14 kroner. – Vi har en politikk hvor vi ikke tenker miljø, Tog er dyrere enn fly, bruker lang tid, og går ikke der vi ønsker. Alternativet tog til en by som København kan ikke bestilles på et sted og reisen vil koste i det minste 5 ganger mer enn fly.

Les: For første gang måtte Florentino Pérez be på sine knær

Vi trenger ikke en fancy logo, og smarte organisatoriske «BI» løsninger, men billig, helst gratis offentlig transportsystem som raskt og komfortabelt bringer deg dit du ønsker å dra.

Skandinavisk ord
I en pressemelding trekker selskapet fram at Vy er et skandinavisk ord som betyr utsyn, oversyn, utsikt eller bilde av. Du kan for eksempel ha fremtidsvyer, som betyr ambisjoner eller utsikter.

– Vy uttrykker at vi gir våre reisende opplevelser, bilder og utsikter. Vy er et kort og enkelt navn som viser at vi er på vei inn i noe nytt. Vi har en lang og stolt tradisjon som går helt tilbake til 1883. Den bygger vi videre på, sier Isaksen.

280 millioner
Til NRK opplyser styreleder i NSB, Dag Mejdell at endringen kommer til å koste 280 millioner kroner over en periode på fire år.

Han garanterer imidlertid at det ikke vil gi økte billettpriser.

Forslaget til nytt navn vil bli behandlet på ekstraordinær generalforsamling i NSB AS 22. mars. Når nytt navn er vedtatt, vil kundene til NSB og Nettbuss gradvis se et nytt utseende på tog, busser og bybiler, en felles nettside for tog og buss, og nye uniformer.

Godstogselskapet CargoNet, som er en del av NSB-konsernet, beholder sin merkevare.

- Advertisement -

2 COMMENTS

Siste nytt

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter...

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+. Seertallene er helt på linje...

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men likevel ønsker klubben sammen med...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

More Articles Like This