onsdag, mai 5, 2021

Ja, det var varmt i vinter

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...

Synes du vinteren har vært usedvanlig mild i år? Da har du helt rett. Dette er en av de varmeste vintrene noen gang målt i Norge.

For vinteren 2018/2019 var gjennomsnittstemperaturen for hele landet 2,3 °C over normalen. Sesongen ble blant de 20 varmeste i en serie som går tilbake til 1900.

De største avvikene var i høyereliggende strøk i Sør-Norge med omkring 4 grader over normalen, melder Meterologisk institutt.

Et par stasjoner i Troms hadde gjennomsnittstemperaturer like over normalen. Nedbøren for hele landet samlet var 120% av normalen. Noen stasjoner på Østlandet, i Nordland og i Finnmark fikk 200-300% av normalen. Flere stasjoner på Vestlandet fikk omkring 50% av den normale nedbøren.

Mildt over hele landet

Gjennomsnittstemperaturen for hele landet endte 2,3°C over normalen. Sesongen ble blant de 20 varmeste i en serie som går tilbake til 1900. Vinteren 1991/92 er varmest med 4,3 grader over normalen. Kaldest er 1965/66 med 4,7 grader under normalen. De største avvikene var i høyereliggende strøk i Sør-Norge med omkring 4 grader over normalen. Et par stasjoner i Troms hadde gjennomsnittstemperaturer like over normalen.

De varmeste stasjonene var

Ytterøyane fyr (Flora, Sogn og Fjordane) 5,1 °C (2,2 °C over normalen)
Svinøy fyr (Herøy, Møre og Romsdal) 4,9 °C (1,7 °C over normalen)
Slåtterøy fyr (Bømlo, Hordaland), Kvitsøy – Nordbø (Rogaland), Røvær (Haugesund, Rogaland) og Fedje (Hordaland) 4,7 °C (hhv 1,9 °C, 2,1 °C, ingen normal ennå og 2,0 °C over normalen)

De kaldeste stasjonene var

Karasjok – Markannjarga (Finnmark) -15,3 °C (0,6 °C over normalen)
Kautokeino (Finnmark) -14,4 °C (0.6 °C over normalen)
Sihccajavri (Kautokeino, Finnmark) -14,0 (1,0 °C over normalen)
Høyeste maksimumstemperatur, 18,7 °C, ble registrert 26. februar på Landvik (Grimstad, Aust-Agder). Laveste minimumstemperatur var -41,2 °C, og ble målt på Cuovddatmohkki (Karasjok, Finnmark) 28. januar.

Nedbøren for hele landet var 120% av normalen. Våtest var 1988/89 med 145%, mens 1899/1900 var tørrest med 45%. Noen stasjoner på Østlandet, i Nordland og i Finnmark fikk 200-300% av normalen. Flere stasjoner på Vestlandet fikk omkring 50% av den normale nedbøren.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This