mandag, desember 20, 2021

Norske sjåfører er redde for motorstopp på ferie

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...

Over 40 prosent av bilførerne frykter motortrøbbel på norgesferien, viser ny undersøkelse. Én av fire er engstelige for punktering.

Det går frem av en spørreundersøkelse YouGov har gjennomført på oppdrag fra forsikringsselskapet If. 1008 voksne over hele landet har deltatt.

– I dag er det faktisk slik at de færreste har reservehjul i bilen. Ofte er det ikke satt av plass fra produsenten. Punkterer bilen, er det behov for veihjelp, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

I fjor var det 208 428 veihjelp- og bilbergingsoppdrag dekket over forsikringen, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge. Det er en økning på 16 162 oppdrag fra året før.

– Mange på norgesferie i fjor sommer førte til en naturlig økning i antall veiassistanser, mekaniske skader og karosseriskader her i landet. Vi venter at mange drar på ferie i eget land også i sommer, sier Clementz.

I undersøkelsen til If og YouGov svarer to av ti at det frykter å gå tom for drivstoff eller strøm langt vekk fra bensinstasjon eller ladepunkt.

– På sommeren opplever vi hvert år at det er en del som slipper opp for drivstoff på veien og trenger veihjelp på bilforsikringen. De siste årene har det blitt flere og flere elbiler som går tomme for strøm. Elbilene har samme dekning på ordinær forsikring og mulighet for å tilkalle redningsbil, sier han.

Veihjelp, med en egenandel på noen hundrelapper, er en del av kasko- og delkaskoforsikringen hos norske forsikringsselskaper.

Kilde: If forsikring

Se også: Vi savner utlandet!

- Advertisement -

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This