NFL-legenden Tom Brady møtte nådeløst murveggen i sin første sesong som eier av engelsk fotballklubb

0
28
Tom Brady hadde det sikkert kulere på VIP-tribunen hos David Beckham i Miami. (foto: Inter Miami)

Det er ikke noe nytt at amerikanerne trekker med seg sine opptjente dollars og investerer i engelske fotballklubber, men de siste årene har vi sett høyt profilerte kjendiser og idrettslegender aktivt er med på å forme engelsk fotball, som har holdt det gående siden midten av 1800-tallet. Ikke overraskende med vekslende hell. Der Hollywoods wonderman Ryan Reynolds og kompis har med sitt eierskap ledet Wrexham til to opprykk i det engelske divisjonssystemet, har et av USAs største idrettsikon hatt et helt annet møte med engelsk fotball.

Tom Brady entret scenen hos Birmingham som deleier av klubben og sportslig rådgiver under mottoet: «Når du har vunnet flest NFL-titler i verden, da har det ikke noe å si om ballen er oval eller rund». Noe av det første han og de amerikanske eierne gjorde, var å sjokke supporterne og sparke John Eustace i oktober og hente inn Wayne Rooney. Nå skulle det skinne på championship-klubben fra stjernene. På lørdag ble sesongen kronet som det ultimate marerittet. Det som gjør det spesielt smertefullt for Brady, er at trener Eustace hadde Birmingham på en 6. plass på tabellen da han ble erstattet av Rooney.

LES: Beckham gjør det igjen – ny spektakulær gjenforening for Messi!

Wayne Rooney fikk sparken i begynnelsen av januar etter 15 kamper (2 seire) som trener. Dette hjalp Brady og Birmingham null og niks. På lørdag vant klubben riktignok 1-0 over Norwich, men når Plymouth Argyle, Sheffield Wednesday og Blackburn Rovers samtidig vant sine kamper, forsvant Birmingham til sikkert nedrykk til League One.

Det hører med til historien at Birmingham denne sesongen har hatt 6 trenere. Eustace startet, Rooney kom inn, 83 dager senere var Steve Spooner vikar for en kamp, 60-åringen Tony Mowbray ble hentet inn, fikk helseproblemer, Mark Venus ledet klubben i seks kamper, før Rowett ble kalt inn i mars for å lede klubben inn til overlevelse. Som endte med nedrykk.

Tom Brady har fått en særdeles tung overgang fra superstjernestatus i USA til å bli ledd av på balløya.

SPORTEN: Dortmund dumper nådeløst klubbens best betalte spiller

Ifølge Goal har Brady og gjengen plan om å pumpe inn 2 millioner pund i Birmingham. Med spill i tredjedivisjon for første gang siden 1991/92-sesongen, dempes nok noe av den amerikanske «dette fikser vi, selv om vi ikke skjønner engelsk fotball»-entusiasmen.

tabola

No posts to display