tirsdag, desember 14, 2021

New Zealands statsminister Jacinda Ardern innfører 100% fornybar energi

Må lese

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Hvis alle ledere i verden hadde vært som New Zealand sin statsminister Jacinda Ardern ville verden vert et fantastisk sted å være. Siden hun ble statsminister i 2017 har hun satt øylandet på kartet ved å først forby maskingevær i løpet av tre dager, skapt en økonomi og optimisme som er unik, bekjempet Covid 19 pandemien effektivt og etablert seg som ledende innen klima.

Regjeringsinitiativer de siste årene har inkludert å plante 100 millioner trær i året, forby all oljeutforskning til havs og begrense bruken av syntetisk nitrogengjødsel for å beskytte ferskvann mot landbruksforurensning.

Les: Som en futuristisk drøm! Real Madrid åpner opp dørene til nye Bernabeu

Foran valget 17. oktober lovet Arbeiderpartiet at hvis valgt all energiproduksjon i landet ville være 100% fornybar innen 2030. Dette hever det forrige målet om å fase ut all ikke-fornybar energi innen 2035.

Ifølge partiets uttalelse inkluderer løftet å akselerere «elektrifisering av transport- og industrisektoren» og investere «i nye teknologier som grønt hydrogen, samtidig som det gjør energi overkommelig for newzealendere.»

Arbeiderpartiet til statsminister Jacinda Ardern vant årets parlamentsvalg på New Zealand og vant 49,1 prosent av stemmene. stemmer og 64 av 120 seter i det lokale parlamentet. Dette er New Zealands største valgseier siden endringen av valgsystemet i 1996.

Les på Engelske Klubber: The Mirror: Isco planlegger overgang til Premier League

«COVID-19 økonomiske utvinning er en unik mulighet til å transformere New Zealands energisystem til å bli mer fornybart, raskere, billigere og sikrere,» sa Ardern.

“Investeringer i fornybar energi er også en kilde til jobber. Planen vår vil skape nye arbeidsplasser og utvikle den dyktige arbeidsstyrken vår fremtidige økonomi trenger for å blomstre.

Labour Energy-talsmann Megan Woods la til: “New Zealand produserer for tiden 84% av sin strøm fra fornybare kilder, men vi kan gjøre det bedre. Vi vil stoppe aktiviteter som øker utslippene våre, for eksempel ved å forby ny generasjon varmeproduksjon i grunnbelastningen; fremme utvikling av ren energi.

«Vår plan for ren energi og lavere karbonutslipp vil hjelpe oss å utnytte de økonomiske mulighetene for å være det rene, grønne landet som newzealendere anser seg å være, og som vi kan annonsere for.»

Regjeringen ser også ytterligere investeringer i ren energi som en måte å redusere landets avhengighet av importert energi.

«Vi kan produsere noen av de reneste grønne hydrogenene i verden,» forklarte Woods, «og potensielt få en premie for det internasjonalt.»

New Zealands Arbeiderparti vant det nasjonale valget, og hvis det lever opp til sine løfter, kan landet snart bli med Island og Paraguay på listen over land som stoler 100% på fornybar energi.

Costa Rica er også en imponerende grønn stat, 99% av energien kommer fra grønne kilder.

- Advertisement -

Siste nytt

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+. Seertallene er helt på linje...

More Articles Like This