onsdag, mai 11, 2022

Nekter at mine skattepenger skal finansiere Elon Musk

Må lese

Nekter at mine skattepenger skal finansiere Elon Musk

Tesla eier Elon Musk sitt sanne ansikt har sakte, men sikkert kommet til syne etter han ble...

Verdens første FLYTENDE by!

Det er liten tvil om at havene stiger og kommer til å fortsette. Ideen om flytende byer...

Schibsted halter videre

Sett i forhold til oss her i F7 er Schibsted fortsatt forholdsvis store med en omsetning første...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Tesla eier Elon Musk sitt sanne ansikt har sakte, men sikkert kommet til syne etter han ble en av verdens rikeste, subsidiert av stater over hele verden i en slags misforstått miljøavlat.

Fortsatt synes de som kjøper Tesla og norske myndigheter å være blinde ovenfor hvem de faktisk har med å gjøre. – Musk befinner seg langt ute på høyresiden i amerikansk politikk, noe som gjør ham ekstrem i norsk sammenheng.

Det er ille nok at Tesla bruker samme argument som lettere og mer miljøvennlige EL-biler i all sin kommunikasjon, men det er ikke det som får meg til å reagere denne gangen. – Blir likevel nødt til å nevne at Tesla har bestemt å flytte hovedkontoret fra California til Texas fordi Musk ikke likte restriksjonene i forbindelse med Covid-19 og lovgivning som beskytter ansatte.

Les: EA Sports dropper FIFA

Ingen venn av miljøet, ingen venn av menneskerettigheter, ingen venn av demokrati, fred eller ytringsfrihet.

Elon Musk har kjøpt Twitter fordi han vil at den sosiale meldingstjenesten skal på «ekte vis» bli et sted for frihet og ytringsfrihet. – Han vil slippe tilbake konspirasjonsteoretikere og folk som har formål å ødelegge demokratiet, folks frihet og innføre autokrati. USAs tidligere president Donald Trump ble ikke utestengt på grunn av tusenvis av løgner, men fordi han direkte oppfordret til statskupp.

I et litt over en times langt intervju med Financial Times snakket Elon Musk om fremtiden til biler og om utestengelsen av Donald Trump.

Les: Verdens første FLYTENDE by!


«Jeg antar svaret er at jeg ville reverse den permanente utestengelsen av Trump»

«Jeg synes det var en moralsk dårlig beslutning, for å være tydelig. Og tullete i en ekstrem grad. […[ Å bannlyse Trump fra Twitter tok ikke fra ham stemmen. Det vil bare forsterke stemmen hans blant høyresiden, og derfor er det moralsk galt og rett og slett idiotisk»

Med seg på laget for ytringsfrihet har Elon Musk fått med seg verdens 8.rikeste mann. Den saudi-arabiske prinsen Alwaleed bin Talal Al Saud, som gjennom Kingdom Holding er inne med 1,9 milliarder dollar!.

Les: Agenten til Alexander Sørloth pakker turnebaggen

Redselen er at Twitter «Vil bli en yngleplass for feilinformasjon, desinformasjon, misbruk og hatytringer» i enda større grad enn i dag.

Finansieringen. Musk skal ifølge The New York Times betale med 13 milliarder dollars banklån og 12,5 milliarder i lån med sikkerhet i hans aksjer i Tesla, der han eier 16 prosent. Musk skal betale 21 milliarder i kontanter fra egne midler. Musk solgte for et par uker siden Tesla-aksjer for 8,4 milliarder dollar, og han kunngjorde samtidig at han ikke vil selge flere aksjer i selskapet for å finansiere oppkjøpet. Denne uken ble det kjent at Musk i samarbeid med et tyvetall investorer, som i tillegg til Kingdom Holding har Larry Ellison (Oracle grunder og verdens 10.rikeste), Qatars statlige investeringsfond og kryptobørsen Binance, kommet med finansiering på 7,1 milliarder dollar.

Det er ikke første gangen Elon Musk har gått etter saudi-arabiske penger. Staten som er verdens verste diktatur som henger folk på åpen gate fordi de er «trollmenn» og hakker opp journalister og ikke troende. I 2018 da Musk fortalte verden han hadde pengene til å ta Tesla av børs – og så viste seg å ikke ha det likevel – gikk han til Saudi Arabia for finansiering.

Markedet tror ikke lenger på Elon Musk oppkjøp, noe vi ser på New York-børsen som handler Twitter aksjen til 47 dollar, et godt stykke unna budet på 54,20 dollar pr aksje. – Oversatt til cash, verdien på børsen er nå nede i 36 milliarder dollar, 8 milliarder dollar under oppkjøpsavtalen.

Reuters slår fast at «Elon Musk sannsynligvis ikke kommer til å kjøpe Twitter likevel og vil velge å betale skilsmissegebyret på 1.milliard dollar.

Mange forlater Twitter etter oppkjøpet, blant annet skuespiller Jameela Jamil, kjent fra serien «The Good Place», annonserte på egen profil at hun vil forlate Twitter, ettersom hun mener at oppkjøpet vil hjelpe plattformen «nå sin endelige form av totalt lovløst hat».

Det er helt absurd at vi skal fortsette å pumpe statens penger inn i lomma på Elon Musk, penger han nå aktivt bruker for å støtte høyreekstreme krefter.

En gjennomsnittlig Tesla-eier får 297.000 kroner i avgiftslette, totalt sponser staten EL-bil eiere med 19,2 milliarder kroner i året, størstedelen av dette går til Tesla.

Salget av Tesla er vesentlig høyre i Norge enn i alle andre land.

- Advertisement -

Siste nytt

Nekter at mine skattepenger skal finansiere Elon Musk

Tesla eier Elon Musk sitt sanne ansikt har sakte, men sikkert kommet til syne etter han ble...

Verdens første FLYTENDE by!

Det er liten tvil om at havene stiger og kommer til å fortsette. Ideen om flytende byer er ikke ny, det er...

Schibsted halter videre

Sett i forhold til oss her i F7 er Schibsted fortsatt forholdsvis store med en omsetning første kvartal på 3,65 milliarder kroner...

IT-spesialister blant de best betalte

På listen over de best betalte yrkene i 2021 dukker utviklere og IT-spesialister opp flere ganger. – Man trenger ikke nødvendigvis mastergrad...

Manchester Citys eiere har hjulpet velstående russere med å unnslippe sanksjoner

Manchester City-eier Sheik Mansour bin Zayed Al Nahyan er i trøbbel. Bloomberg opplyser at han hjalp velstående russere med å unngå sanksjoner...

More Articles Like This