Før sommeren kjøpte Apple, Beats for 3 milliarder dollar. Grunnen allerede da var rimelig opplagt selv om ingen offisielt uttalte hvorfor. Nå skriver Financial Times at Apple planlegger å lansere musikktjenesten Beats i sitt mobile operativsystem fra mars neste år.

Det er ikke veldig rart at Apple nå trolig lanserer egen strømmetjenester for etter hvert har det blitt meget lukrativt for aktører som Spotify og Wimp (Tidal i USA og England) og platebransjen har ved suksessen fått et oppsving i økonomien.

Apple sin forretningsmodell i forbindelse med kjøp og ned lasting var aldri populær hos plateselskapene, de tjeneste lite, mens Apple tjente mye.  Nå har nå også brukerne mistet sin interesse for ned lasting og strømmer istedenfor.

Les også: iTunes pilene peker nedover

Dersom tjenesten blir en del av teknologigigantens mobiloperativsystem, vil hundretalls millioner Iphone- og Ipad-brukere gjennom en programvareoppdatering automatisk få tilgang til betal tjenesten. Men Apple som vanlig ønsker ikke å kommentere det. De bare setter ut et rykte slik at vi alle kan lure.

Beats var i utgangspunktet mest kjent for sine hodetelefoner og høyttalere, med innstillingen på maks når det gjelder bass.  Beats er et forholdsvis nytt selskap, det ble etablert i 2006 og 6 år senere kjøpte de et lite selskap som drev med strømming MOG og utviklet sin egen tjeneste basert på dette.

Les også: Lenge leve Technics

Dette kjøpet kan betegnes som et lykketreff i og med Apple sitt gigantoppkjøp tidligere i år, årsaken til dette kjøpet er etter de fleste eksperters mening basert på nettopp denne strømmetjenesten.

f7.no -> adds
tabola