torsdag, desember 2, 2021

Nå skal verdens tak bli grønne

Må lese

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det blåser en grønn vind i verdens byer om dagen, vi ønsker å bo urbant, men vi ønsker samtidig å kunne puste ren luft. Tendensen verden over er mindre biler, flere grønne lunger og stort fokus på smarte løsninger på energi og kommunikasjon.  Egypt ønsker å bygge ny hovedstad med null utslipp og samtidig få bort noe av presset fra Kairo, Tokyo eksperimenterer med urbant jordbruk, de store Kinesiske byene har for første gang fått innført en rekke restriksjoner på utslipp og det franske parlamentet har nå vedtatt nye lover som pålegger alle nye bygninger i kommersielle soner og offentlige bygg å enten være kledd med planter eller solcellepanel.

Begrunnelsen for grønne tak er enkel, det er med å sikre økologisk mangfold, rense luft for CO2 og øke produksjonen av oksygen. Loven har noen unntak for beplanting, det ene er solcellepanel som en nummer to løsning og det andre er hvis deler av taket ikke kan være beplantet på grunn av alternativ bruk, f-eks terrasse eller sikkerhetsinstallasjoner.

I tillegg til dette har grønne tak en isolerende effekt og bidrar til å redusere energimengden som kreves for å varme opp bygg vinterstid og tilsvarende svalende effekt om sommeren.

Det er byene som er i førersetet på miljøsiden om dagen, ordførere også i land som henger etter setter strenge miljøkrav og investerer i smarte løsninger. Bare i USA har nå over 500 byer innført strengere miljøkrav for bygg og transport enn det som er tilfelle på statlig og sentralt nivå. I Europa ser man samme trend med storbyer som presser på for miljøtiltak.

Grønne tak på kommersielle bygninger og offentlige bygg har allerede blitt presentert på dagsorden til EU og vil ifølge franske byråkrater bli offisiell EU politikk i løpet av få år. Norge som er best i klassen på EU tilpasning vil helt sikkert da også tilpasse seg på dette området.

- Advertisement -

Siste nytt

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

Vipps varsler Black Friday sin død

Vi ser endringer i folks handlemønster som tilsier at 2021 kan vise seg å bli siste år med Black Friday som fenomen,...

More Articles Like This