Måten vi ser tv på er i endring, og det kommer stadig nye produkter på markedet. Muligheten for å legge innhold på nett inn på Tvn var før Googles Chromecast kom på banen en omstendelig affære, men med introduksjon av smart tv og cast funsjoner ble det enkelt, og billig.

Googles Chromecast har på mange måter satt standarden for små, enkle og brukervennlige strømmedingser, som samtidig koster lite. Amazon vil også være med på leken og lanserer nå sin egen versjon, Fire TV Stick. De følger en kjent oppskrift, en konkurrent lykkes med et produkt, man kopierer og lager det litt bedre.

For de som er teknisk opptatt kan følgende informeres om. Fire TV stick har en tokjerners prosessor, fjernkontroll (eller mobil via en app) den har 8 gigabite lagring (Chromacast har 2). Den skal også ha bedre avspillingskvalitet, noe som er bra for her har Chromacast fått mye pes, med full støtte for 1080p-oppløsing.

HBO sover fortsatt i timen og de har pr i dag ikke støtte for Chromcast og da sikkert ikke heller Fire TV stick når den kommer til Norge. Ellers tror jeg alle andre er med på laget, Netflix, Viaplay og YouTube.

Fungerer bare i USA foreløpig, så vi får smøre oss med tålmodighet. Fungerer konkurransen som den skal kommer det i løpet av kort tid en forbedre Chromecast. Det hadde vært en fordel, lite poeng å bruke titusenvis av kroner på en fet TV hvis alle filmer man streamer ser ut som Minecraft.

f7.no -> adds
tabola