Nå kommer filmen om Bob Marley

0
175

Neste år kommer to biografiske filmer om legendariske musikere på kino. En av produksjonene er en biografisk film om reggaemusikklegenden Bob Marley.

Bob Marley var en jamaicansk musiker som hadde stor innflytelse på reggae-sjangeren og rastafaribevegelsen. Han var en av de første superstjernene fra den såkalte tredje verden, og turnerte over store deler av verden med sin fengende musikk og sine kritikerroste sanger. Han sang om selvrespekt, solidaritet, kamp mot undertrykkelse og spiritualitet. Han har inspirert mange andre artister, både innenfor og utenfor reggae, som Eric Clapton, The Clash, Lauryn Hill, Sublime, Nas og Damian Marley. Han har også blitt et symbol på fred, kjærlighet og sosial rettferdighet for mange mennesker over hele verden.

Les: Iransk filmskaper hyrer inn «Winter Soldier» i rollen som en ung Donald Trump

Bob Marley som elsket, frihet, kjærlighet, fotball og musikk har inspirert mennesker over hele verden. Sangen «Three Little Birds er adoptert av den nederlandske storklubben Ajax og Buffalo Soldier har blitt et symbol på frihet for alle.

Traileren er nettopp sluppet.

Traileren til biografien til reggae-ikonet Bob Marley, med tittelen «Bob Marley: One Love», har blitt sluppet på nettet. Filmens regissør er Reinald Marcus Green.

Biografien vil fokusere på karriereutviklingen til Marley, som døde i 1981. Slagordet lyder: «En mann. En melding. En revolusjon. En legende.» Hovedrollen ble spilt av Kingsley Ben-Adir.

Kingsley Ben-Adir er en britisk skuespiller. Han har spilt i flere skuespill i London-teatre. Han spilte patolog Marcus Summer i ITVs detektivdrama Vera og privatdetektiv Karim Washington i andre sesong av Netflix-serien The OA. Fra 2017 til 2019 dukket han opp i sesong fire og fem av BBC One TV-serien Peaky Blinders.

Han vil bli akkompagnert av Lashana Lynch, Michael Gandolfini, James Norton, Tosin Cole, Anthony Welsh, Umi Myers og Nadine Marhshall. Filmens produsenter var Marleys enke, mor og sønn Ziggy. Sistnevnte kunngjorde at han var glad for at det var laget en film om faren og at samhold og kjærlighet trengtes nå mer enn noen gang før.

Les på Radiotango: TOPPLISTEN TIL SPOTIFY 2023

Noen høydepunkter fra Bob Marley sitt liv:

  • Han ga ut sitt første album, Catch a Fire, i 1973, som regnes som et av de første reggaealbumene som slo gjennom internasjonalt.
  • Han spilte på One Love Peace Concert i 1978, der han fikk Jamaicas statsminister Michael Manley og opposisjonsleder Edward Seaga til å håndhilse på scenen som et symbol på forsoning.
  • Han holdt sin første og eneste konsert i Norge i 1978, på Hortenfestivalen, der han trollbandt publikum med sin musikk og sitt budskap om fred og kjærlighet.
  • Han mottok Fredsmedaljen fra FN i 1978, for sitt arbeid med å fremme menneskerettigheter, sosial rettferdighet og verdensfred.
  • Han ga ut sitt mestselgende album, Legend, i 1984, som inneholder noen av hans mest kjente sanger som “No Woman, No Cry”, “Is This Love”, “Jamming” og «Redemption Song»
tabola

No posts to display