Nå kan vi vel slutte å handle med Saudi Arabia

0
137
Morder, diktator, terrorist og norgesvenn: Kronprins Mohammed bin Salman

Norge pumper våpen inn på Saudi Arabia gjennom den lille sandhaugen av et land Oman som plutselig har blitt Norges største våpenkunde. Fra å ikke kjøpe noe av oss er de nå dobbelt så store som USA som er neste på lista.

Det er ikke ut til at noe biter på den norske regjeringen som ikke har snev av moral igjen. Vi, nasjonen som har fostret Nansen og som huser Nobels fredspris er fremst i rekken av krigsprofitører.

Vi fortsetter å investere i Saudi Arabia og stemningen mellom Norge og terrorstaten er fortsatt super.  «Vi har i dag investert 6,9 milliarder i Saudi-Arabia, det samme som vi hadde ved årsskiftet. Men når det er fullt inkludert i referanseindeksen så vil det være mer enn det dobbelte beløpet som vi vil være investert med» NBIM-direktør Yngve Slyngstad.

Jeg er så fylt med skam over å være norsk at i møtet med andre mennesker håper jeg de ikke spør hvor jeg kommer fra.

Jeg regner med at de fleste har fått med seg den nye sterke mannen i Saudi Arabia, kronprins Mohammed bin Salman. Han har tatt livet av så mange politiske motstandere og slektninger at han har fått kallenavnet «alle pistolers far» samtidig som han kjøper seg venner verden over.

Nyheter om massedrap, tortur, terrorfinansiering og ulovlig fengsling har ikke gjort inntrykk på den norske regjeringen.

Saudi Arabia har bombet Jemen tilbake til steinalderen hvor det daglig drepes sivile, kvinner og barn. Det har heller ikke gjort inntrykk på den norske regjeringen.

Saudi Arabias konsulat i Tyrkia lokket en kritisk journalist Jamal Khashoggi til sine lokaler med løfte om rask behandling av en bryllups-attest. Han hadde knapt kommet innenfor døra før han ble torturert, drept, kappet opp i biter og oppløst i syre. Det har heller ikke gjort inntrykk på den norske regjeringen som fortsetter å handle med Saudi Arabia.

I dag ganske nøyaktig et år etter Saudi Arabia innførte blokade av Jemen er folkemord en realitet. De slipper ikke inn noe ikke engang mat og medisiner. FN sender i dag ut en alarm om at halvparten av folk i Jemen er i ferd med å dø av sult. Det har gjør sikkert ikke inntrykk på regjeringen som har mistet sjelen sin for lenge siden, hvis de i det hele tatt har hatt noen.

Det er dette Krf nå skal bli en del av.

tabola

No posts to display