søndag, mars 7, 2021

Nå går Hellas så det griner

Må lese

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Etter seks ekstremt kjipe år er nå Hellas ute av resesjon i et så stort omfang at det bidrar til å løfte verdiskapningen i hele eurosonen.

Dette er gode nyheter for et av de store problemlandene i Europa, sammen med Spania og Italia har det vært trange tider og høy arbeidsledighet. Tilhørende håpløshet har ført til sosial uro, en tapt generasjon og mye aggresjon ovenfor den sterke eksponenten for sparing i Europa, Tyskland.

Hellas hadde en vekst på 0,7 % fra andre til tredje kvartal i år. Det betyr i klartekst at landet er ute av resesjon.

Det er ikke bare Hellas som har klart å snu minus til pluss, Frankrike hvor president Hollande har fått ekstremt mye kritikk og er landets mest upopulære president gjennom tidene har klart å øke brutto nasjonalprodukt med 0,3 % i tredje kvartal ifølge nyhetsbyrået Dow Jones. Og Tyskland som har kommet med negative tall i det siste har også snudd trenden og har hadde 0,1% vekst siste kvartal

Spania som virkelig har vært ute å kjøre begynner nå å ligne på det solskinnslandet det egentlig er og økte bruttonasjonalprodukt med 0,5 prosent i tredje kvartal. Det viser tall fra statistikkbyrået Instituto Nacional de Estadística (INE).

Selv Presidenten i Det internasjonale pengefondet (IMF) Christine Lagarde roser spanjolene for gjennomføringen av økonomiske reformene.

Det som også er gledelig fra de fleste områdene i Europa er at veksten ser ut til å sakte, men sikkert gi seg utslag i færre arbeidsledige og at dette også kommer unge mennesker til gode.  Hellas er i en meget tøff situasjon og det er ikke opplagt at de klarer sine forpliktelser ovenfor sine kreditorer. Landet kan fort gå inn i resesjon igjen hvis ikke det kommer til en endelig avklaring med EU.

- Advertisement -

Siste nytt

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstrem forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

Berit Kjøll beklager at Johann Koss ikke stiller til gjenvalg

Idrettspresident Berit Kjøll beklager at 2. visepresident i idrettsstyret, Johann Koss ikke ønsker å stille til gjenvalg på idrettstinget 2021.

More Articles Like This