Musikken som setter deg i stemning til Halloween

0
269

Det er mørkt og det er skummelt, monstre er ute og går i gatene, de vil ha godteri. Halloween var en liten greie for noen år siden, men sakte med sikkert har populariteten vokst og med det kanskje, eller var det motsatt også musikken som handler om monstre og natt.

Mange tenker at det hele startet med en av verdens største sanger gjennom tidene og også en video som skapte musikk tv, nemlig Michael Jackson med Thriller.

MICHAEL JACKSON – THRILLER

I en tid hvor barna våre ser på Vampyr serier og de mest populære tv seriene handler om menneskets kamp i en verden overtatt av zombier er det litt underholdene å tenke å at når denne videoen til Michael Jackson kom var det mange som besvimte. Thriller fikk aldersgrense og ble under tvil sendt på Norsk tv, men da selvfølgelig etter kl 9 om kvelden. Michael Jackson er tidenes mestselgende artisk og Thriller tidenes mestselgende album.

RAY PARKER JR – GHOSTBUSTERS

Ghostbusters kommer tilbake om neste år, men da er Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Harold Ramis og Ernie Hudson blir byttet ut med et helt nytt sett med skuespillere. Bill Murray har i mange år nektet å bli med og med Ghostbusters skaper Harold Ramis sin død ble det absolutt. Planene gikk videre og siste oppdatering er at han likevel blir med i den nye filmen, men da ikke som en av selve Ghostbusterne som denne gangen skal være kvinner.

Ghostbusters ble den definitivt største hitten til Ray Parker Jr og du trenger bare høre på i noen sekunder før du kjenner igjen sangen. Og hvis du synes det ligner på Huey Lewis & The News er du ikke alene.

 

MIKE OLDFIELD – TUBULAR BELLS

Skummel klimpring er vel egentlig den beste beskrivelsen av Mike Oldfield sin instrumental, sangen ble gitt ut og nesten ingen høre på den, inntil filmskaperne bak skumle megasuksessen The Exorchist kom og brukte sangen. Dermed skulle både sangen og plata kjøpes. Tubular Bells må kunne regnes som en Halloween klassiker. Litt på siden, men kanskje minst like spennende, det var denne sangen som og albumet til Mike Oldfield som satte fart på finansene til en av verdens rikeste menn Richard Branson. Mike Oldfield reddet plateselskapet Virgin Records fra å aldri ta av.

 

BLUE ÖYSTER CULT – (don’t fear) THE REAPER

En skummel rocke klassiker som bruker ku bjeller for å understreke hvor farlig det er. Skummel sier du, coveret er skummelt, de første taktene muligens, tittelen hvis du tar bort parentesen, men så blir det skikkelig hyggelig. Nynne med og si at døden ikke er farlig.

 

 

MARILYN MANSON – THIS IS HALLOWEEN

Denne sangen ble opprinnelig laget av Danny Elfman for filmen «The Nightmare Before Christmas», noen år senere i 2006 ble det laget en spesialutgave av filmmusikken og da ble Marilyn Manson invitert til å lage en cover. Skal du skremme noen på halloween er det en god ide å kle seg ut som en av verdens skumleste og hviteste artister.

 

AC / DC – HIGHWAY TO HELL

Det går ikke å lage en liste som dette uten å ha med Highway to Hell, rocke klassikeren fra AC/DC. Fete enkle riff også i denne sagen som handler om hvor slitsomt det er å turnere, men det er det ingen andre enn bandet selv som tenker. En av de siste sangene til Vokalist Bon Scott, han døde alt for tidlig. Bandet lever videre og det er et mirakel i seg selv. Tror du på helvete må du tro på himmelen også.

 

ALICE COOPER – FEED MY FRANKENSTEIN

Coversang nr to på liste av en artist det er ufattelig fortsatt er i live. Først spilt inn av av Zodiac Mindwarp og Love Reaction. Alice Cooper har fått med seg et stjernelag på denne innspillingen med Mötley Crüe sin bassist Nikki Sixx og gitar virtuoser Joe Satriani og Steve Vai.  Du vil sikker kjenne igjen stjernene fra Wayne’s World i videoen. Du skjønner sikkert sammenhengen.

 

THE MISFITS – MONSTER MASH

Monster Mash har vært en Halloween klassiker helt siden den kom i 1962, men det har alltid vært et problem at det ikke er skummel. Selv ikke nyinnspillingen fra 1999 klarer det.

 

THE RAMONES – PET SEMANTARY

Er du en seriøs rocker som liker å sto rolig i en bar og digge musikk med å nesten nikke anerkjennende når du hører noe du liker, da er The Ramones ditt favorittband. Tittelen er hentet fra en Stephen King roman og sangen er inspirert av romanen.

Les også: Pønken er død lenge leve pønken

The Ramones har verdensrekord i døde bandmedlemmer og er nå på en evig turne.

 

MARK SNOW – X FILES TEMA

Vi kunne nesten ikke unngå å ta med X files, både fordi det handler om overnaturlige ting og fordi de kommer tilbake neste år.

Les også: Sannheten er fortsatt der ute

De som hørte skikkelig etter på Mike Oldfield sitt bidrag lenger opp vil kjenne igjen ting i dette tema også.

 

WARREN ZEVON – WEREWOLVES OF LONDON

En hyggelig sang om varulver I London lenge før de ble vanlige I diverse tv serier. En hyggelig Halloween klassiker.

 

ROCKWELL – SOMEBODY’S WATCHING ME

1983-1984 var det Halloween som tydeligvis var viktig for Michael Jackson. Michael og  broren Jermaine hjelper barndomsvennen Rockwell med å stille opp som kordamer på denne sangen. Legg merke til den sterke synth soloen.

 

BERNARD HERRMANN – PSYCHO THEME

Mange sluttet å dusje for alltid. Stort skumlere enn Psycho blir det ikke. Skrekkfilmklassikeren av mester regissør Alfred Hitchcock har alt som trengs for å skremme, også musikken.

 

JUDAS PRIEST – DEAL WITH THE DEVIL

Fra 2005 albumet Angel of Retribution, det første albumet siden 1990-tallets gigantalbum Painkiller. Bandet eksisterte på en måte med uten Rob Halford på vokal, han sier selv han ikke var sint lenger.

Med flere store hus med svømmebasseng og millioner i banken er det vanskelig å være forbanna, det var det Judas Priest handlet om, derfor sluttet jeg.

Sangen er i beste sinna stil så da har vel Rob Halford klart å skrape sammen litt aggresjon.

 

THE ROLLING STONES – SYMPATHY FOR THE DEVIL

Livshistorien til Lucifer, som synges av Mick Jagger, det blir ikke for mye mer Halloween enn det. Nå er det et helt år til neste gang.

tabola

No posts to display