Det er ikke de smarteste som arbeider med finans

0
126

Grådighet har fått skylden for finanskrisen i 2008.  Boken «Swimming with Sharks», som kommer på Norsk neste år baserer seg på 200 intervjuer med finansfolk i London. Konklusjonen er klinkende klar, finanskrisen kom på grunn av inkompetanse mer enn noe annet.

Den nederlandske journalist Joris Luyendijk startet med en oppfatning av at det var bevist og at næringen viste hva den gjorde. Dette inntrykket forsvant forholdsvis fort da han startet arbeidet med boken, nivået av kunnskapsløshet er skremmende og sjefene i store selskaper hadde ingen ide om hva de holdt på med. Et fåtall kunne forklare hva som var innholdet og de reelle fordelene med egne finansprodukter. Kunnskapen var begrenset til salgsmateriell.

Jeg tror sektoren har vært fornøyd med den gjengse oppfatningen av at det hele handlet om grådighet, for alternativet er mye verre. Hvis det handlet om inkompetanse og systemet er blitt grunnleggende ukontrollerbart, trengs det langt sterkere reformer, sier Luyendijk til Dagens Næringsliv.

Det er den manglende læringen og de mange eksempler på at ting har gått veldig galt også etter finanskriser som er årsaken til at forfatteren tror det kommer en ny finanskrise. Med utbrett inkompetanse og tilhørende redsel kommer en ekstrem flokkmentalitet, dermed skal det veldig lite til for at en ny global krise utløses.

Inkompetanse og grådighet henger sammen.

Penger har aldri vært tiltrekkende for de smarteste i samfunnet, sett finansnæringens viktighet i samfunnet er det ikke bare dumt, men også farlig.

todays-programme-wolf-of-wall-street_rex

tabola

No posts to display