lørdag, april 17, 2021

Microsoft vinner over Amazon, landet Pentagons enorme JEDI-skykontrakt

Må lese

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er...

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kampen om Pentagons sin enorme JEDI-skykontrakt på 10 milliarder dollar er nå over. Slike kontrakter er så store at det påvirker inntjening og aksjekurs i mange år. 

Den amerikanske regjeringen har tildelt en gigantisk skykontrakt på 10 milliarder dollar til Microsoft, noe forsvarsdepartementet bekreftet i går. – Kjent som Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), vil kontrakten gi Pentagon skytjenester for grunnleggende lagring og kraft helt opp til kunstig intelligensbehandling, maskinlæring og muligheten til å behandle oppdragskritiske arbeidsmengder.

Les: 3000 år gamle kister funnet i Luxor, Egypt

Det er en nøkkelkontrakt for Microsoft ettersom selskapet kjemper mot Amazon for sky-dominans, og en stund usikkert om Microsoft eller Amazon ville vinne akkurat denne. IBM og Oracle ble begge eliminert tilbake i april. – Igjen var Microsoft og Amazon de eneste selskapene som kunne oppfylle meget strenge krav kravene. Kontrakten har vært kontroversiell gjennom anbudsprosessen. Oracle røk ut på en juridisk utfordring etter at den hevdet at kontrakten har interessekonflikter.

President Trump engasjerte seg til og med under anbudsprosessen, og sa at regjeringen så på kontrakten etter å ha «fått enorme klager» fra konkurrenter til Amazon og Microsoft. Trump har vært kritiker av Amazon og administrerende direktør Jeff Bezos over selskapets skatteordninger.

Mens kontraktstildelingen, som vil vare i 10 år, vil bli sett på som en stor gevinst for Microsoft, kan det hende at ansatte ikke nødvendigvis er enige. Tusenvis av Google-ansatte protesterte mot tech-gigantens involvering i Pentagons «pathfinder» AI-program, kjent som Project Maven. Google ble til slutt tvunget til å gå tilbake fra arbeidet, og var ikke en del av den endelige anbudsprosessen for denne kontrakten.

Les på Popidol: Biff Tannen er inspirert av Donald Trump

Microsoft-ansatte har også bedt selskapet om å droppe sin HoloLens US Army-kontrakt, som etter hvert kan gi mer enn 100 000 av de utvidede reality-headsetene for kamp og trening i militæret. Microsoft respekterer fortsatt kontrakten, og den amerikanske hæren bruker allerede modifiserte HoloLens 2-headset for soldater.

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Chris Smalling med familie utsatt for væpnet ran

Det er en forbausende avslappet Chris Smalling som forteller om ranet som han og hans familie ble...

Nicklas Bendtner er like dårlig til å kjøre Porsche som å ta taxi

Fotballstjerne, TV stjerne og nybakt ungkar Nicklas Bendtner bør holde seg unna motoriserte kjøretøy enten det er som passasjer eller bak rattet....

Samtiden er kåret ÅRETS TIDSSKRIFT 2020

Årets vinner har vært viktig lesning i 130 år, men i stadig nye versjoner. Under dagens redaktør har Samtiden markert seg på...

Sinnataggen på bedringens vei

Noen idioter forsøkte i forrige uke å sage av ankelen til Sinnataggen i Vigelandsparken i Oslo. - Politiet mener at gjerningsmennene kan...

En helt ny type skrekkserie

Hva skjer på den gamle fabrikken dypt inne i de svenske skogene? 6. juni har Viaplay-originalen Dystopia premiere, en skrekkserie om en gruppe...

More Articles Like This