mandag, mars 8, 2021

Microsoft vinner over Amazon, landet Pentagons enorme JEDI-skykontrakt

Må lese

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. -...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kampen om Pentagons sin enorme JEDI-skykontrakt på 10 milliarder dollar er nå over. Slike kontrakter er så store at det påvirker inntjening og aksjekurs i mange år. 

Den amerikanske regjeringen har tildelt en gigantisk skykontrakt på 10 milliarder dollar til Microsoft, noe forsvarsdepartementet bekreftet i går. – Kjent som Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), vil kontrakten gi Pentagon skytjenester for grunnleggende lagring og kraft helt opp til kunstig intelligensbehandling, maskinlæring og muligheten til å behandle oppdragskritiske arbeidsmengder.

Les: 3000 år gamle kister funnet i Luxor, Egypt

Det er en nøkkelkontrakt for Microsoft ettersom selskapet kjemper mot Amazon for sky-dominans, og en stund usikkert om Microsoft eller Amazon ville vinne akkurat denne. IBM og Oracle ble begge eliminert tilbake i april. – Igjen var Microsoft og Amazon de eneste selskapene som kunne oppfylle meget strenge krav kravene. Kontrakten har vært kontroversiell gjennom anbudsprosessen. Oracle røk ut på en juridisk utfordring etter at den hevdet at kontrakten har interessekonflikter.

President Trump engasjerte seg til og med under anbudsprosessen, og sa at regjeringen så på kontrakten etter å ha «fått enorme klager» fra konkurrenter til Amazon og Microsoft. Trump har vært kritiker av Amazon og administrerende direktør Jeff Bezos over selskapets skatteordninger.

Mens kontraktstildelingen, som vil vare i 10 år, vil bli sett på som en stor gevinst for Microsoft, kan det hende at ansatte ikke nødvendigvis er enige. Tusenvis av Google-ansatte protesterte mot tech-gigantens involvering i Pentagons «pathfinder» AI-program, kjent som Project Maven. Google ble til slutt tvunget til å gå tilbake fra arbeidet, og var ikke en del av den endelige anbudsprosessen for denne kontrakten.

Les på Popidol: Biff Tannen er inspirert av Donald Trump

Microsoft-ansatte har også bedt selskapet om å droppe sin HoloLens US Army-kontrakt, som etter hvert kan gi mer enn 100 000 av de utvidede reality-headsetene for kamp og trening i militæret. Microsoft respekterer fortsatt kontrakten, og den amerikanske hæren bruker allerede modifiserte HoloLens 2-headset for soldater.

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Dårlige tider for innbruddstyver

De fleste er hjemme i disse dager, og tyvene har dårlige tider. Det bekreftes av nye tall...

Latterlig å boikotte VM i Qatar

Vi i Norge skal være ekstremt forsiktige med å løfte en moraliserende pekefinger mot noen, den rettigheten har vi gitt fra oss...

Lufthansa har aldri tapt mer enn nå

Krisehjelp på 100 milliarder kroner klarte ikke hindre Lufthansa i levere rekordunderskudd på 68,7 milliarder kroner. - Det er selvsagt coronaen som...

Google vil eliminere cookies

Hvis du er blant de som lurer på hvorfor du vasser i reklame for turer til London rett etter du faktisk har...

Endelig kommer sesong 4 av Handmaid’s Tale

HBO har offentliggjort lanseringsdatoen for den fjerde sesongen av dramaserien The Handmaid`s Tale. SE VIDEO! I fjerde sesong av...

More Articles Like This