Microsoft vinner over Amazon, landet Pentagons enorme JEDI-skykontrakt

0
99
Pentagon skal opp i skyen

Kampen om Pentagons sin enorme JEDI-skykontrakt på 10 milliarder dollar er nå over. Slike kontrakter er så store at det påvirker inntjening og aksjekurs i mange år. 

Den amerikanske regjeringen har tildelt en gigantisk skykontrakt på 10 milliarder dollar til Microsoft, noe forsvarsdepartementet bekreftet i går. – Kjent som Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), vil kontrakten gi Pentagon skytjenester for grunnleggende lagring og kraft helt opp til kunstig intelligensbehandling, maskinlæring og muligheten til å behandle oppdragskritiske arbeidsmengder.

Les: 3000 år gamle kister funnet i Luxor, Egypt

Det er en nøkkelkontrakt for Microsoft ettersom selskapet kjemper mot Amazon for sky-dominans, og en stund usikkert om Microsoft eller Amazon ville vinne akkurat denne. IBM og Oracle ble begge eliminert tilbake i april. – Igjen var Microsoft og Amazon de eneste selskapene som kunne oppfylle meget strenge krav kravene. Kontrakten har vært kontroversiell gjennom anbudsprosessen. Oracle røk ut på en juridisk utfordring etter at den hevdet at kontrakten har interessekonflikter.

President Trump engasjerte seg til og med under anbudsprosessen, og sa at regjeringen så på kontrakten etter å ha «fått enorme klager» fra konkurrenter til Amazon og Microsoft. Trump har vært kritiker av Amazon og administrerende direktør Jeff Bezos over selskapets skatteordninger.

Mens kontraktstildelingen, som vil vare i 10 år, vil bli sett på som en stor gevinst for Microsoft, kan det hende at ansatte ikke nødvendigvis er enige. Tusenvis av Google-ansatte protesterte mot tech-gigantens involvering i Pentagons «pathfinder» AI-program, kjent som Project Maven. Google ble til slutt tvunget til å gå tilbake fra arbeidet, og var ikke en del av den endelige anbudsprosessen for denne kontrakten.

Les på Popidol: Biff Tannen er inspirert av Donald Trump

Microsoft-ansatte har også bedt selskapet om å droppe sin HoloLens US Army-kontrakt, som etter hvert kan gi mer enn 100 000 av de utvidede reality-headsetene for kamp og trening i militæret. Microsoft respekterer fortsatt kontrakten, og den amerikanske hæren bruker allerede modifiserte HoloLens 2-headset for soldater.

tabola

No posts to display