tirsdag, november 10, 2020

Microsoft vinner over Amazon, landet Pentagons enorme JEDI-skykontrakt

Må lese

Donald Trump nekter å dra

For tre år siden lagt Comedy Central en video som viser USAs president Donald Trump som nekter...

Dystre utsikter for norsk kulturliv

I en ny rapport fra Kulturrådet sier aktørene i kulturlivet at de regner med å omsette for...

Marcus Rashford tvinger regjeringen til å gi fattige barn mat i juleferien

I det daglige tenker vi ikke på England som et fattig land, men det er ekstreme skiller...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kampen om Pentagons sin enorme JEDI-skykontrakt på 10 milliarder dollar er nå over. Slike kontrakter er så store at det påvirker inntjening og aksjekurs i mange år. 

Den amerikanske regjeringen har tildelt en gigantisk skykontrakt på 10 milliarder dollar til Microsoft, noe forsvarsdepartementet bekreftet i går. – Kjent som Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), vil kontrakten gi Pentagon skytjenester for grunnleggende lagring og kraft helt opp til kunstig intelligensbehandling, maskinlæring og muligheten til å behandle oppdragskritiske arbeidsmengder.

Les: 3000 år gamle kister funnet i Luxor, Egypt

Det er en nøkkelkontrakt for Microsoft ettersom selskapet kjemper mot Amazon for sky-dominans, og en stund usikkert om Microsoft eller Amazon ville vinne akkurat denne. IBM og Oracle ble begge eliminert tilbake i april. – Igjen var Microsoft og Amazon de eneste selskapene som kunne oppfylle meget strenge krav kravene. Kontrakten har vært kontroversiell gjennom anbudsprosessen. Oracle røk ut på en juridisk utfordring etter at den hevdet at kontrakten har interessekonflikter.

President Trump engasjerte seg til og med under anbudsprosessen, og sa at regjeringen så på kontrakten etter å ha «fått enorme klager» fra konkurrenter til Amazon og Microsoft. Trump har vært kritiker av Amazon og administrerende direktør Jeff Bezos over selskapets skatteordninger.

Mens kontraktstildelingen, som vil vare i 10 år, vil bli sett på som en stor gevinst for Microsoft, kan det hende at ansatte ikke nødvendigvis er enige. Tusenvis av Google-ansatte protesterte mot tech-gigantens involvering i Pentagons «pathfinder» AI-program, kjent som Project Maven. Google ble til slutt tvunget til å gå tilbake fra arbeidet, og var ikke en del av den endelige anbudsprosessen for denne kontrakten.

Les på Popidol: Biff Tannen er inspirert av Donald Trump

Microsoft-ansatte har også bedt selskapet om å droppe sin HoloLens US Army-kontrakt, som etter hvert kan gi mer enn 100 000 av de utvidede reality-headsetene for kamp og trening i militæret. Microsoft respekterer fortsatt kontrakten, og den amerikanske hæren bruker allerede modifiserte HoloLens 2-headset for soldater.

- Advertisement -

1 COMMENT

Siste nytt

Donald Trump nekter å dra

For tre år siden lagt Comedy Central en video som viser USAs president Donald Trump som nekter...

Dystre utsikter for norsk kulturliv

I en ny rapport fra Kulturrådet sier aktørene i kulturlivet at de regner med å omsette for 45% mindre i 2021 dersom...

Marcus Rashford tvinger regjeringen til å gi fattige barn mat i juleferien

I det daglige tenker vi ikke på England som et fattig land, men det er ekstreme skiller i landet som dagens konservative...

Storsatsingen Stjernestøv er årets julekalender

TV står sterkt i norske juletradisjoner vi har Kvelden før Kvelden med Grevinnen og hovmesteren, Disney, Askepott og sølvguttene på julaften. I...

Tar grep mot fake news og deepfakes

Medietilsynet og Tenk, skoleavdelingen til Faktisk.no, har gått sammen om å utvikle et nytt undervisningsopplegg om bilde- og stemmemanipulering. – Teknologien gjør...

More Articles Like This