For første gang noensinne har The Walt Disney Company vedtatt å lage en internasjonal TV- satsning initiert og skapt av nordmenn.
Det er i dag godkjent produksjon av pilotepisoden til den animerte TV- serien «Vikingschøøl», skrevet og skapt av Gisle Normann Melhus og Frederick PN Howard.

Nå som vi ikke har OL på hjemmebane å se frem til er det fint vi har andre metoder å vise oss frem internasjonalt. Dette er et arbeid som har pågått i over 3 år og irske Nora Twomey, tidligere Oscar nominert for animasjonsfilmen «secret og kells» vil regissere piloten.

 

Produsent og konseptskaper Frederick PN Howard sier til Filmguiden   «Vi har vært gjennom en svært spennende prosess, hvor vi har jobbet med noen av den internasjonale film og tv-bransjens beste fagfolk. Det faktum at pilotepisoden produseres er et stort skritt fremover. Dette er nok et bevis på at norsk kulturstøtte bidrar til å bringe norske talenter og norsk kultur ut i verden»

Humor er en viktig del av historien og hele viking universet inspirert av norrøn mytologi, vill natur og norsk historie skal presenteres med en god dose humor og varme. Arbeidet er i full gang og piloten ventes å ferdigstilles allerede mot slutten av året. Så skal Disney ta den med i sin salgskoffert og selge prosjektet internasjonalt.

Vi øsker dem selvfølgelig lykke til.

The Walt Disney Company er et av verdens største medie- og underholdningsselskaper. Det ble grunnlagt som et animasjonsstudio i 1923 av Walt Disney og hans bror Roy Oliver Disney. Det er i dag USAs nest største mediekonsern. Selskapet har sitt hovedkvarter i Burbank i California.

f7.no -> adds
tabola