Neste år skulle Marokko etter planen være vertskap for det Afrikanske mesterskapet i fotball, men på grunn av redsel for ebola besluttet de å frasi seg mesterskapet. Det Afrikanske fotballforbundet (CAF) svarte med å utestenge Marokko fra mesterskapet.

Marokkanerne er ikke de enste i å reagere med redsel og sette inn tiltak. Australia har innført innreiseforbud fra vest Afrika og sex reiser til kontinentet som helhet fra kvinner over middagshøyden til kontinentet har sunket med 80%. Dette til tross for at en liten del av kontinentet er rammet av ebola, ca. 3 % hvis du tenker landområder. Selv eksporten av kjøtt og frukt fra Afrika til Europa har gått ned fordi vi tror vi blir smittet av ebola ved å spise et eple.

Det er best å være helt trygge. Heldigvis ser det nå ut som om toppen er nådd, overlevelsesprosenten er oppe i 50 % som er en kraftig bedring fra 20%, hjelpearbeidet har nådd til nye områder og færre blir smittet, og nå som til og med facebook har begynt å samle inn penger er lykkeland innen rekkevidde.

Marokko som nå ikke får være med på mesterskapet ba opprinnelig om et års utsettelse til epidemien forhåpentligvis er over, dette fikk de nei til og sa dermed fra seg oppgaven for vertskap. Det Afrikanske fotballmesterskapet vil gå som planlagt mellom 17. januar til 8. februar uten at noen for øyeblikket vet hvor. Det burde ikke være et problem å finne et diktatur som har lyst til å sole seg i glansen av en skikkelig fotballfest.