Manchester Uniteds 10 dyreste kjøp gjennom tidene

0
342
"Den danske Haaland" er siste storkjøp inn portene på Old Trafford

Manchester United er konsekvent år ut og år inn blant de største kjøperne på overgangsmarkedet. – Men desverre for kluben, mange av de største stjernene har floppet på Old Trafford.

Mange har vært bedre både før og etter de har spilt for Manchester United.

Les på Sporten: Wrexham kliner til med sin største signering til nå

Her er de 10 dyreste

 1. Bruno Fernandes – 56,7 millioner pund (Sporting Lisboa, 2020)
  Når det gjelder umiddelbar effekt, har det vært få bedre signeringer enn Bruno Fernandes. I januar 2020 tok Fernandes Solskjærs lag til nye høyder i løpet av de første 18 månedene i klubben.

Nominert til årets spiller i PFA og Premier League i sin første hele sesong, var den portugisiske stjernen uten tvil den beste fotballspilleren i landet de to første årene i klubben.

Det eneste som manglet fra den tidlige delen av United-karrieren var pokaler – før United vant ligacupen i 2023 – og det er ikke akkurat den gjeveste.

Les: Nå har du mulighet til å bevise du er en «gangster»

 1. Casemiro – 60 millioner pund (fra Real Madrid, 2022)
  Casemiro ble tilkalt av Manchester United i august 2022 som løsningen på deres midtbaneproblemer, med Real Madrid som til slutt ga etter og lot stjernen deres gå i bytte mot en stor sjekk.

Brasilianerens historie taler for seg selv. Fem Champions League-titler, tre La Liga-seire og et rykte som en av verdens fremste defensive midtbanespillere, noe som gjør ham til et stort kupp for de slitende røde djevlene – til tross for at han ankom i en alder av 30 år.

Han inspirerte umiddelbart United til et trofé – Ligacupen – i en imponerende debutsesong.

 1. Mason Mount – 60 millioner pund (fra Chelsea, 2023)
  Manchester United slo Liverpool til signeringen av Chelsea-favoritten Mason Mount sommeren 2023 for med en overgang på £55m pluss £5m i tillegg.

Mount hadde tilbrakt 18 år på Stamford Bridge, og kom gjennom ungdomssystemet før han slo seg inn på førstelaget.

Han spilte en avgjørende rolle i at klubben vant Champions League i 2021 og gjorde seg bemerket som en målscorende midtbanespiller. Ting ble imidlertid surt i den siste sesongen, han håper å gjenopplive karrieren i Man Utd.

 1. Rasmus Højlund – 64 millioner pund (fra Atalanta, 2023)
  Med mange rivaler som brukte store penger på angripere i overgangsvinduet for sommeren 2023, kom Man Utd inn i kampen ved å sprute cash på det danske fenomenet Rasmus Højlund.

Spissen kan spille gjennom midten eller utenfor, som vist under breakout-sesongen hans på Atalanta. Han scoret ni mål for Serie A-laget som kjøpte ham fra Sturm Graz og solgte ham med 400 % fortjeneste bare 11 måneder senere.

Højlunds startavgift var £64m, men kan stige til £72m hvis han oppfyller alle tilleggene etter å ha signert en innledende femårsavtale.

 1. Angel Di Maria – 67,5 millioner pund (fra Real Madrid, 2014)
  Etter å ha gått til VM-finalen med Argentina og med årelang stamtavle i Real Madrid, var Angel Di Maria en monumental signering for United, en klubbrekord på den tiden i 2014.

Med nr. 7 på ryggen startet Di Maria bra med tre mål og fire målgivende pasninger på sine seks første kamper.
Men det gikk veldig raskt rett vest med rykter om splid i kulissene. Kona hans skulle senere stemple Manchester som et «s***hole» da paret vendte seg til Paris etter bare 12 måneder i England.

 1. Romelu Lukaku – 76,2 millioner pund (fra Everton, 2017)
  Romelu Lukaku hadde en blandet tid i United, og kom til for en heftig sum penger etter en rekke flotte sesonger i Everton.

Belgieren scoret henholdsvis 16 og 12 mål i sine to Premier League-sesonger på Old Trafford, før han dro og gikk videre til større høyder i Inter Milan

Alt i alt, to relativt anstendige sesonger og et salg som hentet inn det meste av honoraret som ble skilt med for ham, var han ikke den kolossale fiaskoen han noen ganger så ut til å bli.

 1. Jadon Sancho – 76,5 millioner pund (fra Borussia Dortmund, 2021)
  Manchester United brukte den beste delen av et år på å prøve å signere Jadon Sancho før han endelig fikk sin mann sommeren 2021.

Solskjær hadde lenge vært på jakt etter en høyrekant i toppklasse og var glad for å få inn en spiller som utviklet seg til å bli en av de mest spennende spillerne i Europa i Borussia Dortmund.

I løpet av fire år i den tyske Bundesligaen scoret han imponerende 50 mål og produserte 64 assists på 137 kamper.

Han slet i sin første sesong på Old Trafford, med fans som håpet på at han skulle komme videre i 2022-23. Men han var like dårlig i sin andre sesong. Man kan lure på om han noen gang vil bli en suksess på Old Trafford.

 1. Harry Maguire – 80 millioner pund (fra Leicester City, 2019)
  Det var 18 måneder etter at Liverpool gjorde Virgil van Dijk til den dyreste forsvarsspilleren i historien da Man United brøt rekorden ved å ta Harry Maguire fra Leicester.

Det tok engelskmannen bare en halv sesong å bli den permanente United-kapteinen, og til tross for innledende bekymringer over honoraret, ville han bli et av de første navnene på Solskjærs lagliste.

Maguire var stødig i sine to første sesonger i United, men hadde noen grusomme sesonger i 2021-22 og 2022-23 – og mistet startplassen i sistnevnte.

 1. Antony – 86 millioner pund (fra Ajax, 2022)
  Sommeren 2022 utnevnte Manchester United Erik Ten Hag til sin nye manager.

Deretter målrettet nederlenderen seg mot Eredivisie-markedet i sommerens overgangsvindu, og brukte store penger på slike som Feyenoords Tyrell Malacia, Ajaxs Lisandro Martnez og ikke minst den brasilianske vingen Antony.

United var så desperate etter å signere den brasilianske landslagsspilleren at de gikk med på å betale €100 millioner for wideman (81 millioner pund pluss 5 millioner pund i tillegg).

Det var et enormt gebyr for den vanskelige kantspilleren, da Ten Hag fikk sitt viktigste angrepsmål for vinduet. I sin første sesong var milliardkjøpet inkonsekvent.

 1. Paul Pogba – 94,5 millioner pund (fra Juventus, 2016)
  Paul Pogba kom tilbake til Man United sommeren 2016 for en verdensrekord på den tiden.

En annen spiller som kom under intens gransking, hovedsakelig på grunn av pengene som ble brukt på ham, frustrerte Pogba fansen med inkonsekvente prestasjoner.

Skadeproblemer stoppet innvirkningen hans på laget, men når han var i form og presterte på sitt beste, forble Pogba en av de beste midtbanespillerne i verden.

Likevel klarte han ikke å leve opp til prislappen og dro på en gratis overgang sommeren 2022 for å returnere til Juventus.

tabola

No posts to display