Greta Gerwigs Barbie har slått nok en rekord

0
76

I løpet av helgen vil Barbie filmen passere en milliard dollar i billettinntekter. Folk går mann av huse for å se både Barbie og Oppenheimer på samme dag. – Med det er begrepet Barbenheimer skapt, noe som i seg selv er grunn nok til å ikke se noen av filmene.

Det er første gang en film regissert av en kvinne har passert én milliard dollar. Milepælen nås 17 dager etter premieren, som var 21. juli.

Greta Gerwigs Barbie fikk den største åpningehelgen av noen film i 2023 og den beste åpningshelgen som ikke er en oppfølger eller nyinnspilling. – Det er også den beste starten for en Warner Bros.-film noensinne.

Les: Manchester Uniteds 10 dyreste kjøp gjennom tidene

Mellom Barbie og Oppenheimer (som begge ble utgitt på samme dag, og skapte hashtaggen #Barbenheimer), har filmene nå i fellesskap passert 1,5 milliard dollar i verdensomspennende billettkontorinntekter.

Disse tallene kommer til tross for en forsinket utgivelse i Midtøsten, ifølge Variety.

Les: Nyslått kaptein Aron Dønnum dilter ikke etter Ronny Deila

Vox Cinemas – som er Warner Bros.’ lokale distribusjonspartner i regionen – sies å ha skjøvet utgivelsen tilbake til 31. august fra den første lanseringshelgen 19. juli.

Blant filmene til Warner Bros er filmen den som har nådd milepælen raskest. Før denne var det «Harry Potter og dødstalismanene: Del 2» som hadde denne rekorden, med 19 dager.

Den datoen ville ha betydd at publikum i Midtøsten kunne se filmen to dager før dens mainstream-utgivelse i USA.

Ifølge rapportene antas det at forsinkelsen kom etter sensurforespørsler fra regionen knyttet til påstått LHBTQ-relatert fortelling og dialog.

Les på Helsesjefen: De 10 største stressfaktorene i livet (og hvordan håndtere dem)

tabola

No posts to display