Manchester City vil bruke 4 milliarder på ekstrem oppussing av Etihad

0
838

Allerede er har Manchester City i Etihad Stadion en stadion som det er tydelig at det er langt igjen mye penger. – Nå skal den bli ekstrem. – I nesten et år har det vært diskusjoner i klubben og med lokale myndigheter om hvordan stadion og områdene rundt kan forbedres.

Daily Mail henviser til en første plan på utbygningen estimert til 300 millioner pund, nesten 4 milliarder kroner. Målet er å gjøre Etihad til en av de fineste stadioene i verden.

Les: Åpningshelgen for «John Wick: Chapter 4» slår franchiserekorder

Ytterligere 7.700 seter vil bli lagt til den andre nivået av standen, noe som tar den totale kapasiteten til rundt 61.000. – I tillegg inkluderer planene bygging av et nytt hotell, overbygd fanpark, megastore og museum alt på campus.

Med den siste investeringen vil det ta Citys totale utgifter på klubbens infrastruktur i området til over 1 milliard pund. (13 milliarder kroner) – Citys eiere har tidligere forbedret andre deler av stadion, klubbens treningsfasiliteter og samfunnshus.

Etter å ha avduket de første planene deres tidligere i måneden, avsluttet konsultasjonsperioden med fans og lokale innbyggere sist søndag. – Det respekterte arkitektfirmaet Populous er hjernen bak ombyggingen, etter å ha jobbet med Tottenham Hotspur på deres nye stadion tidligere.

Les på Sporten: Kjæresten nekter å bo i München

Kommunen vil nå se etter å få byggetillatelse før byggearbeidene starter.

Hvis klubben klarer å sikre tillatelse, forventes arbeidet å starte i november, og de håper at utvidelsen vil være ferdig og støvet av ved starten av sesongen 25/26, med andre nivå ferdig et år senere.

Les på Radiosporten: Manchester United selger seks stjerner og to svensker

City har også uttalt at «byggeperioden vil bli nøye planlagt rundt fotballsesongen for å minimere potensialet for forstyrrelser». Ved å øke Etihads kapasitet, vil det bringe klubbens stadion sammen med noen av de beste i Premier League.

Slike som Spurs, Arsenal, Manchester United og West Ham leder for tiden an når det gjelder stadionkapasitet.

Liverpool jobber også døgnet rundt for å forbedre Anfield ettersom den siste utviklingen er satt til å ta deres kapasitet til 61.000.

tabola

No posts to display