Lyd er ikke så viktig for musikkbransjen lenger

0
87

Sjefene i de store plateselskapene skylder på hvordan du hører på musikk og at du ikke lenger bruker penger på musikk når de skal forklare hvorfor lydkvalitet ikke er viktig lenger for musikkbransjen.

Det høres ut som en dårlig vits, blir litt som; har du hørt om melkebonden som ikke har kuer? eller som det ville vært i USA; har du hørt om politimannen som ikke har pistol?

Investering brukt på innspilling og produksjon har stupt de siste årene, artister tjener nå penger på konserter og det ser ikke ut til at det blir en snarlig endring. Streaming har ofte dårlig lydkvalitet, men det virker ikke som om noen bryr seg.   Audiofile sitter på store anlegg og hører på gammel musikk, de kjøper nesten ikke noe nytt og radiostasjoner er styrt av økonomer. Minste motstands vei i alle ledd, det må bare bli kjedelig

Liker du god lyd er fortsettelsen av denne artikkelen deprimerende.  I USA som er verdens største musikkmarked med god margin er det Ifølge en undersøkelse gjennomført av Strategy Analytics, innebygde PC-høyttalere er nå den vanligste måten å lytte til musikk.

De fleste lytter på musikk gjennom systemer som ikke er utformet eksklusiv for musikk

Det at 55% av alle amerikanere foretrekker å høre på musikk på innebygde PC-høyttalere forteller litt om hvor ille det har blitt, TV høyttalere er også høyt oppe på listen med 29%, også de leverer dårlig lyd. Det at de fleste av disse brukerne er svært fornøyd med lyden forteller nettopp det sjefene i platebransjen sier, lyd er ikke viktig lenger.

Under ser du hvordan de ulike formene for lytting er for øyeblikket i USA. Tallene for Norge er bedre, men med bare 5 millioner mennesker er det ikke vi som driver utviklingen i musikkbransjen heller.

soundquality_study1

tabola

No posts to display