LEGO går som det griner, mens resten av leketøysmarkedet faller

0
54

Leker, film, park og klær. – LEGO, som fortsatt har sitt hovedkontor ved siden av LEGO-land i Billund Danmark fortsetter å øke sin allerede enorme omsetning i et marked som er i nedgang.

Første halvår 2023 omsatte LEGO for 27,4 milliarder danske kroner (42,3 på norsk), noe som er en vekst på 3 % sammenlignet med samme periode i fjor. – Det er likevel i LEGO sammenheng det nærmeste vi kommer en stans i veksten. Vi trenger bare sammenligne med året før hvor økningen var på utrolige 17%.

Følg med på alle de store ligaene og kampene minutt for minutt på Live.sporten.com

Kina har stanset opp!

Salget til forbrukerne i de større etablerte markedene som Nord- og Sør-Amerika er voksende, mens salget i Kina var rammet av en langsommere enn ventet tilbakevending til forbrukervanene før pandemien, står det i halvårsrapporten.
Forbrukersalget til det danske firmaet økte med 3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, ifølge en pressemelding.

– I første kvartal hadde vi en omsetning som var 89 prosent høyere enn for fem år siden, sier Legos konsernsjef Niels B. Christiansen i meldingen.

Christiansen sier han ser et fallende leketøysmarked hvor forbrukerne er under økonomisk press. Dette ser ut til å påvirke andre produsenter mer enn Lego.

Les på Radiosporten: Nytt kreativt bud på superspissen Muani

Lego eies av selskapet Kirkbi, som styres av den styrtrike danske familien Kirk Kristiansen. Styreleder Thomas Kirk Kristiansen er fjerde generasjons eier, og innehar plass nummer 365 på Forbes’ rikingliste.

Les: En sjelden begivenhet på himmelen: Kombinasjon av en blåmåne og en supermåne

tabola

No posts to display