La Dolce Vita, romansen er over

0
251

Hun ble verdensberømt og var sentrum for vår oppmerksomhet i verdens met berømte kjærlighetsscene i en fontene. Italia og Roma kan takke Anita Ekberg og filmen «La Dolce Vita» for millioner av besøk fra turister som vil oppleve litt romantikk.

Den svenske skuespilleren og modellen Anita Ekberg døde tidligere i dag 83 år gammel, hun var et internasjonalt sexsymbol og representerte den kalde nordiske skjønnheten. Det er ikke bare nå vi lager sammensatte ord for å beskrive kjente mennesker, Anita Ekberg fikk kallenavnet Iceberg nettopp på grunn av hennes kalde og lyse skjønnhet sammen med siste stavelse i navnet sitt.  Hun startet sin karriere som modell og ble kåret til Miss Sverige i 1950, dette brakte hun til USA og til modelloppdrag, deltagelse i Miss Universe og noen småroller i film og tv. Det var først da hun badet i «Fontani de Trevi» i Roma i Federico Fellini sin film «Det Søte Liv» at hun ble verdensberømt og et sexsymbol.Anita Ekberg sommer

Anita Ekberg visste å utnytte sin skjønnhet, hun poserte i Playboy i 1961 og var med i en rekke filmer i rollen som vakker, blant annet «war and Peace», «back from Eterney» og «Sheba and the Gladiator»

Etter hun vant Miss Sverige bodde hun aldri der med, først reise hun til USA og etter sitt gjennombrudd bosatte hun seg i Roma hvor hun bodde frem til sin død, hun var gift to ganger, begge ganger med en skuespiller, først Anthony Steel og så Rick Van Nutter.
Anita Ekberg

tabola

No posts to display