søndag, februar 28, 2021

Independentfilmens far er død

Må lese

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Samuel GoldWyn Jr ble født med en gullskje i munnen og en arv som en av Hollywoods mektigste dynastier.  Mot alle ods ble Samuel en hyggelig og empatisk fyr. Hans far var søkkrik, maktsyk og fjern moren var følelseskald og helt uinteressert i in sønn. Mange mener Samuel Goldwyn viet sitt liv til å være det motsatte av sine foreldre.  Han var lavmælt, lojal ovenfor sine venner og familie, støttet uavhengig film, sto i bresjen i kampen mot Aids og produserte og finansierte filmer og prosjekter ut ifra at det var viktig for samfunnet. Han var i mange år Hollywoods svar på statens filmfond eller fritt ord.

Han døde fredag 88 år gammel av hjertesvikt på Cedars-Sinai Medical Center, han videreførte sin fars selskap og ble en innflytelsesrik produsent med mange filmer, spesielt smale filmer på sin samvittighet.

Mr Rothman, leder av TriStar sier som Mr Goldwyn: «De fleste mennesker skjønner ikke helt hvor viktig han var for uavhengig film, han var en pioner og hadde en intellektuell nysgjerrighet som ikke er vanlig i hans bransje og noe han ikke har blitt gjent for. Selskapet Samuel Goldwyn Company som han etablerte for independent film i 1979 bidro i stor grad til å skape en forretningsmodell, med lave produksjonskostnader og geriljamarkedsføring som gjøre det mulig for «Art House» filmer å vokse til å bli en kraftig kulturell og økonomisk makt».

«Sam var inspirasjonen for Fox Searchlight,»

Mr. Goldwyn ble kreditert med å gi Julia Roberts hennes store gjennombrudd i «Mystic Pizza» i 1988.

I 1989, støttet Mr. Goldwyn «Longtime Companion», en spillefilm om virkningen av AIDS krisen på livene til homofile menn. Noen kinoeiere nektet å visning, men Mr. Goldwyn presset på, og fikk nasjonal distribusjon av en trailer som nevnt AIDS i sine første 10 sekundene. Dette var i en periode i USA hvor tema homofili og Aids var tabu.

Samuel Goldwyn var G i MGM, hans barn gitt i hans fotspor og er nå 3dje generasjon Goldwyn, John Goldwyn har vært nestleder i Paramount Pictures, en annen sønn er skuespiller Tony Goldwyn, han spiller i Tv serien Scandal på ABC:

For å sikre distribusjon av Independet filmer bygde han opp en kjede av kinoer for smal film, Landmark og som produsent sto han bak en rekke filmer, han ble nominert for Oscar i 2004 for filmen «master and Commander: The Far Side of the World»

Han var gift tre ganger har to sønner og to døtre og pr i dag 10 barnebarn.

 

Tony Goldwyn
Tony Goldwyn

- Advertisement -

Siste nytt

Aston Villa eier redder Joe & The Juice

Den danske kjeden Joe & The Juice har over 300 utsalgssteder i 16 land, og som alle...

Peugeot har en helt ny logo

Alle gjør det om dagen! - De største bilprodusentene som Opel, Nissan, Toyota, BMW, VW og Kia har Peugeot har gitt seg...

Zuccarello fortsetter storspillet for Wild

Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche. Scoringen kom etter et...

Bikinibabes i skiløypene

Et tilsynelatende selvmotsigende konsept lanseres på TV i disse dager. Discovery lanserer en sesong av Ex On The Beach, helt uten strand...

Steven Gerrard er ikke overrasket Celtic sjefen er ute

Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi får en ny sjef i nærmeste fremtid etter at manager Neil Lennon tidligere i dag fikk sparken...

More Articles Like This