Må lese

Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism»

Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der....

Planlegger verdens største flytende havvindpark

Equinor ligger langt nede på listen over miljøvennlige oljeselskaper (burde være enkelt å være på topp der)...

Reis på dagsturer med Leiebil – Malaga by er den perfekte basen

Malaga er en perle i Spania, men Andalucia-området har så mye mer å by på. Med en...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Mange kvinner, og spesielt min mor mener at fordi kvinner føder barn har en innebygget empati og gjennom det blir bedre ledere.

Tidligere, når temaet har kommet opp har jeg pekt på Margareth Thatcher som et eksempel på en kvinne som leder uten å ha noen synlige empatiske egenskaper.

Norge styres nå av kvinner som helt og holdent tilbakeviser min mor sin these om at kvinner er mer empatiske enn menn.

Les: Det mest radikale og opprørske valget du kan gjøre, er å være optimistisk

I de fire regjeringspartiene er det ingen menn å finne heller, de lister seg rundt redde for å bli trampet ihjel ved den miste feil.

De «mannlige» medlemmene av FRP har blitt nikkedukker, hvis de noen gang har vært menn.

Høyre-mennene er usynlige bak en kraftig statsminister.

Den siste Venstre mannen har for lenge siden tatt sin rykksekk på og trasket hjemover.

Og overraskende nok han som viste seg å være den sterkeste i KRF har gått av som leder og overlatt roret til en eller annen fra en av de aller mørkeste hullene i bilbelbeltet.

Som sønn av en kvinne som har kjempet for like rettigheter hele livet har jeg alltid hørt at kvinner vil ta med seg en grunnleggelde empati og morsfølelse inn i samfunnslivet og politikken.

Les på Helsesjefen: Fem ting du ikke skal prøve å styre med viljen

Ture frem
Regjeringskvinnene fremstår ikke som spesielt fruktbare og man skal lete lenge etter bevis på empati i den politikken som nå føres.

De kvinnelige lederne kappes om hvem som kan dytte mest mulig penger inn i militæret. – Vi står foran en historisk opprustning uten at det finnes noen fare foruten den vi selv skaper med en aggressiv opprustning politikk. – Selv Trump regjeringens løgner og aksjoner for å lure verden til å godta en krig mot Iran klarer vi ikke å stå opp imot. Selv norske medier henger seg på og formidler historier om hvor mye mer onde Iran har blitt plutselig.

Under årets budsjettforhandlinger kunne finansminister Siv Jensen fortelle at det er trangt. – Med unntak selvsagt skattelette for deres rike venner og «bidragsytere» og til opprustning.

Forsvaret er u-proft til det komiske, bare trist det koster så mye penger vi kunne brukt på ting som er bra. – For eksempel tiltak som redde kloden mot virkelige trusler istedenfor trusler skap for å skremme.
Heldigvis for vår sikkerhet viser forsvaret en så gjennomgående sløvhet at vi ikke skremmer noen.

Vi krasjer båter i midt på dagen, vi får ikke milliardflyene våre opp i lufta i dårlig vær og våre militærleire minner mest om reality-serien Paradise Island.

Hvis det vi ser av våre kvinnelige ledere er langt fra imponerende. – På tide vi snart får en skikkelig mann som statsminister og helst en bestefar som har rukket å bli glad i barnebarna sine og vil sørge for at de har en vakker klode å arve.

Forøvrig er dette noe som gjelder på alle nivåer i norsk politikk og administrasjon. – Vi må kvotere inn bestefedre og stenge døren for de kvinner som har glemt at de, som min mor sier, har egen evne til omsorg og empati.

Les på Sporten: Zlatan Ibrahimovic, Nani og Wayne Rooney på årets lag

- Advertisement -

3 COMMENTS

Siste nytt

Pep Guardiola: «Love Simone, hate fascism»

Manchester City manager Pep Guardiola leder sitt lag, som alltid med empati, men det stopper ikke der....

Planlegger verdens største flytende havvindpark

Equinor ligger langt nede på listen over miljøvennlige oljeselskaper (burde være enkelt å være på topp der) til tross for at de...

Reis på dagsturer med Leiebil – Malaga by er den perfekte basen

Malaga er en perle i Spania, men Andalucia-området har så mye mer å by på. Med en leiebil kan du få i...

Restauranten på kanten av atmosfæren

Allerede neste år starter et amerikansk selskap de første testene av en ballong som skal frakte passasjerer til kanten av atmosfære. -...

Episk filmkomponist Ennio Morricone er død

Det har gått inflasjon i ordet legende, men det er det som best beskriver Ennio Morricone som var et musikalsk geni og...

More Articles Like This