tirsdag, mars 2, 2021

Kundene tømmer butikkene for ved

Må lese

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk....

Peiskosen er i fare! I takt med at gradestokken kryper nedover strømmer kundene til butikker som Obs BYGG for å handle fyringsved.

– Vi merker raskt forskjell i etterspørselen etter ved så snart temperaturen kryper under null, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

Obs BYGG melder om at varehusene begynner å bli tomme for både ved og fyringsbriketter.

– 2018-sesongen startet allerede i august, og vi har ikke aldri sett så tidlig etterspørsel før. En av produsentene gikk i tillegg konkurs i høst, og mye ved ble derfor borte i markedet, sier Kristiansen.

Det er ikke bare ved det selges mye av. Salget av peisovner har også steget kraftig hittil i januar sammenlignet med samme periode i fjor.

– Obs BYGG har hatt en økning i salget på peisovner med hele 31 prosent, og vi tar stadig nye markedsandeler. Varmepumper er et annet produkt vi selger mye av, og der har vi merket stor forskjell i etterspørselen sammenlignet med tidligere år, sier Kristiansen.

Den gode sommeren er årsaken

Nå er noe av årsaken til vedmangelen at folk gjerne venter med å kjøpe til de merker at kulda har kommet, men også fjorårets rekordvarme sommer har mye av skylden for at kundene kjøper ved og peisovner som aldri før.

– Den varme sommeren resulterte i påfølgende lave vannmagasiner og mye fokus på høye strømpriser. Da er fyringsved en effektiv og rimelig oppvarmingskilde, sier lederen for byggevarekjeden.

– Vi etterstreber alltid å være best på pris i det norske markedet, og i dinside.no sin store pristest på bjørkeved var Obs BYGG billigst både når det gjelder pris per sekk og pris per kilo, avslutter Kristiansen.

- Advertisement -

Siste nytt

Prior får ny logo og visuell identitet

Som landets eldste merkevare for egg og hvitt kjøtt, opplever vi at det som i utgangspunktet var...

Steven Gerrards scoringer i Champions League

Steven George Gerrard (født 30. mai 1980) er en engelsk profesjonell fotballsjef og tidligere Liverpool spiller som er manager den skotske premiership-klubben...

Post i butikk fyller 20 år

Mottagelsen av konseptet var heller kjølig, men nå er kundene stort sett fornøyd med Post i butikk. I dag fyller det moderne...

Snart ferdig forhandlet med Storbritannia

Næringsminister Iselin Nybø hadde torsdag et møte med sin kollega Ranil Jayawardena i det britiske handelsdepartementet. Vi går nå...

Amerikanske investorer vil løfte Ipswich Town opp fra League One

Det er et historisk sus over Ipswich Town, klubben ble stiftet i 1878. De ble valgt inn i The Football League i...

More Articles Like This