Kundene tømmer butikkene for ved

0
144
Foto: Pixabay

Peiskosen er i fare! I takt med at gradestokken kryper nedover strømmer kundene til butikker som Obs BYGG for å handle fyringsved.

– Vi merker raskt forskjell i etterspørselen etter ved så snart temperaturen kryper under null, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

Obs BYGG melder om at varehusene begynner å bli tomme for både ved og fyringsbriketter.

– 2018-sesongen startet allerede i august, og vi har ikke aldri sett så tidlig etterspørsel før. En av produsentene gikk i tillegg konkurs i høst, og mye ved ble derfor borte i markedet, sier Kristiansen.

Det er ikke bare ved det selges mye av. Salget av peisovner har også steget kraftig hittil i januar sammenlignet med samme periode i fjor.

– Obs BYGG har hatt en økning i salget på peisovner med hele 31 prosent, og vi tar stadig nye markedsandeler. Varmepumper er et annet produkt vi selger mye av, og der har vi merket stor forskjell i etterspørselen sammenlignet med tidligere år, sier Kristiansen.

Den gode sommeren er årsaken

Nå er noe av årsaken til vedmangelen at folk gjerne venter med å kjøpe til de merker at kulda har kommet, men også fjorårets rekordvarme sommer har mye av skylden for at kundene kjøper ved og peisovner som aldri før.

– Den varme sommeren resulterte i påfølgende lave vannmagasiner og mye fokus på høye strømpriser. Da er fyringsved en effektiv og rimelig oppvarmingskilde, sier lederen for byggevarekjeden.

– Vi etterstreber alltid å være best på pris i det norske markedet, og i dinside.no sin store pristest på bjørkeved var Obs BYGG billigst både når det gjelder pris per sekk og pris per kilo, avslutter Kristiansen.

tabola

No posts to display