Kokosolje tar lus

0
703

Lus, bare ordet er nok til å få deg til å klø, og etter noen minutter er du overbevist om at du har det. Trolig stemmer det, spesielt hvis du har barn i småskolen eller i barnehage.  Luse shampo virker av og til og lusegift er bare pyton, jeg er overbevist om at det ikke bare er usunt for lusen, men også for alt annet.

Kokos er en fantastisk nøtt som ikke bare passer perfekt som strø på en sjokoladekake, den har en rekke sunne og gode bruksområder. Kokosnøttolje er veldig bra for huden og har en viktig plass i skjønnhetspleien.  Den kan også overraskende nokk brukes for å ta knekken på hodelus.

Kokosolje har naturlig fett som er bra for deg, den er også effektiv til å drepe bakterier, det er dette fettet som gjør kokosoljen effektiv mot hodelus. I de aller fleste tilfeller 90% vil det ta livet av lusen. Den rett og slett kveler lusen og selv etter vask av håret ditt, vil du fortsatt ha kokosolje i håret (noe som er sundt) og lusen (eventuell ny lus) vil ikke feste seg.

I tillegg til at lusen blir borte behandler kokosnøttoljen de skader som kommer i hodebunnen av «luseangrepet» årsaken til dette er en antibakterielle effekten som oljen har. (Mellomkjedet fettsyre / triglycerider (MCT))

Vanlige midler for behandling av lus inneholder ofte kjemikalier som Permetrin, Carbaryl, og Pyretroider i form av oljer eller sjampo. Disse kjemikaliene har omtrent samme effekt som kokosolje i å ta livet av lus, men stoffene har mulige bivirkninger som lammelser, diaré, oppkast, kvalme, tåkesyn og lungebetennelse. (Du bare ønsker å bli kvitt lusene ikke sant?)

Husk: Selv om du bare vasker hodet med disse kjemikaliene, kjemikalier absorberes gjennom huden i hodebunnen og rett inn i kroppen din, akkurat som alt du bruker på huden din.

Bruke Kokosolje vil også resultere i mykt, håndterlig hår som ser og føles bedre enn før. Kokosolje er bra for enhver hårtype enten krøllete eller rett, tykk eller tynn. Nøyaktig hva du vil!

Hvordan bli kvitt lus, slik gjør du det

Varm kokosoljen til en for deg behagelig temperatur.

Fordel kokosolje over hele hodebunnen med hjelp av en kam (kast eller kok kammen etter bruk kam).

Gre deg grundig med en lusekam slik at mest mulig «løse» ting kommer med kammen.

Vask håret med Shampo, maser hodebunnen.

Tørk håret med et håndkle (legg håndkle til vask med en gang)

Påfør oppvarmet kokosolje til hodebunnen sjenerøst.

La oljen være i minst 12 timer, hvis du skal sove tull håret inn i et håndkle eller lignende.

Bruk en lusekam for å fjerne døde lus.

Gjenta etter behov (prosessen skulle trenge maksimalt to repetisjoner).

Gjør det til en vane å med jevne mellomrom sjekke for lus.

Det er lettere å bli kvitt lus tidlig, enn hvis det har gått lang tid.

Hvis en i din husholdning har fått lus så anbefaler vi at alle tar en kokosolje kur.

 

Nå kan du slutte å klø

tabola

No posts to display