København kåret til verdens beste turistby

0
89
FOTO: Thomas Høyrup Christensen, Lonely Planet

Lonely Planet har kåret de ti beste byene det er verdt å besøke i 2019, og på toppen troner den danske hovedstaden. København er den eneste nordiske byene på Lonely Planets Best in Travel 2019-liste.

Det kjente guidebokforlaget slipper årlig fire prestisjetunge topp-ti-lister over verdens beste byer, land, regioner og budsjettvennlige reisemål for året som kommer.

«Denmark’s capital of cool is unstoppable», skriver Lonely Planet i sin beskrivelse av København.

Blant storbyens kvaliteter fremhever de byens godt etablerte status som senter for Skandinavisk design og arkitektur, den blomstrende matscenen, den bærekraftige identiteten og de nye aktivitetene i skuldersesongene.

Ifølge Lonely Planets eksperter bør man få med seg følgende attraksjoner:

– Nyt maten på prisvinnende New Nordic-restauranter som Noma og Kadeau eller Høst og Mes, som har et mer moderat prisnivå.

– Ta toget til Louisiana Art Museum å se moderne dansk og internasjonal kunst i verdensklasse, modernistisk arkitektur, skulpturhagen og drømmende omgivelser.

– Skjem bort barnet i deg med en kveld på Tivoli Gardens som nå tilbyr en ny vintersesong som varer ut februar.

– Dette er en by som er kjent for å være «cutting edge». Gamle brosteinsgater møter nyskapende menyer og trendy design. Flere hundre år gamle slott, kirker og pakkhus deler gater og kanaler med moderne arkitektur, mens den tidligere Kødbyen byr på gallerier, spisesteder med kortreist mat og kule indiebarer. København er symbolet på «scandi-cool» og fortjener anerkjennelse på verdensbasis, sier Tom Hall, Lonely Planets sjefsredaktør.

Lonely Planets Best in Travel-liste samler hvert år inn nominasjoner fra sine ulike redaktører, researchere, lokalbefolkningen og influensere. Deretter rangeres nominasjonene av et dommerpanel. Resultatet er en eklektisk liste over destinasjoner som både er unike og inspirerende, og som man av flere grunner bør besøke i året som kommer.

– Vi er så glade for oppmerksomheten København i dag får av selveste Lonely Planet. Siden de er ledende på reiseguider i verden, håper vi dette kan øke besøkstallene både i hovedstaden, men også interessen for Danmark som feriedestinasjon. Kåringen kommer rett før vi også øker hotellkapasiteten i byen betraktelig, så vi skal være godt forberedt på å ta imot turistene som vil besøke verdens beste by, sier Ole Wieth Christensen, påtroppende Markedssjef for Norge og Sverige.

Topp 10 steder i Lonely Planets Best in Travel 2019:

København, Danmark
Shenzhèn, Kina
Novi Sad, Serbia
Miami, USA
Katmandu, Nepal
Mexico City, Mexico
Dakar, Senegal
Seattle, USA
Zadar, Kroatia
Meknès, Marokko

tabola

No posts to display