KLM går nye veier og bytter ut fly med høyhastighetstog

0
157

Det er veldig mange som har lyst til å ta tog, men som på grunn av manglende tilgjengelighet, fart og pris velger fly istedenfor. – Det nederlandske flyselskapet KLM mener at korte distanser best kan løses med tog. 

Som en start har selskapet besluttet at en fem daglige flygingene mellom Brussel og Amsterdam skal erstattes med et høyhastighetstog. – Det skal skje i samarbeid med togoperatøren Thalys og N.V. Nederlandse Spoorwegen (NS), og vil tre i kraft 29. mars neste år, opplyser flyselskapet i en pressemelding.

Les: Volkswagen lanserer ny logo og nye ID.3

KLM forklarer at de over lengre tid indikert at de vil bytte ut kortdistanseflyginger med tog, dersom togene kan matche hastigheten, påliteligheten og komforten til flyene.

Strekningen tar i dag 45 minutter med fly, og blir ofte brukt av reisene som skal videre med et annet fly fra Schiphol lufthavn i Amsterdam, ifølge KLM.

Tog for fly er en del av KLMs «Fly Responsibly»-prosjekt, som har som mål å skape en bærekraftig fremtid for luftfart, og oppfordrer kundene til å velge å kompensere på CO₂-utslipp.

Les på Sporten: Manchester United speider etter en ny Nr.9

Øverste sjef i KLM, Pieter Elbers, sier i pressemeldingen at det er både komplekst og krevende å drive med luftfart og tog, at det å bytte ett fly mot tog vil gi selskapet mer og nyttig erfaring.

tabola

No posts to display