tirsdag, desember 14, 2021

Volkswagen lanserer ny logo og nye ID.3

Må lese

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter...

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Kvelden før den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt (IAA) åpner dørene 10. september 2019, presenterer Volkswagen to verdenspremierer: den neste store milepælen i merkets historie: ID.3. Bilen symboliserer en ny æra for Volkswagen. Den andre store nyheten som ble vist er Volkswagens nye logo og merkevaredesign for «Nye Volkswagen».

  • Ny logo og merkevaredesign: «New Volkswagen» markerer starten på en ny æra for Volkswagen – mer autentisk og moderne. ID.3 blir den første bilen med den nye logoen.
  • Bærekraftig mobilitet: batteri, forsyningskjede og produksjon – ID.3 er den første modellen som er karbonnøytral når den leveres ut til kundene.
  • Revolusjonært interiør: «Open Space»-konseptet i ID.3 gir mer plass enn noen annen bil i klassen, og setter nye standarder.
  • Elektrisk mobilitet for alle: ID.3 1ST får norske priser fra under 330.000 kroner, og den kommende basismodellen blir enda gunstigere.

Visjon blir realitet: Verdenspremiere på ID.3

– ID.3 er en allrounder som er egnet for daglig bruk. Den er kompakt, med manøvrerbarheten til en liten bil, samtidig som den har innvendig plass som en bil i mellomklassen. Den kombinerer spennende design med innovativ teknologi og betydelig rekkevidde, understreker Silke Bagschik, leder av salg og markedsføring for ID.-familien, kvelden før IAA.

Nye ID.3

Les: Norge nominerer Ut og stjæle hester

ID.3 fra Volkswagen starter en ny æra av klimavennlig mobilitet. Denne første modellen i ID.-serien er karbonnøytral, har imponerende kjøredynamikk, og er fullt oppkoplet mot Internett. Som alle kommende ID.-modeller, er ID.3 basert på den nye modulære elektriske plattformen (MEB). Den er konstruert for elektrisk drift, uten kompromisser.

Det nyutviklede design-DNA-et gjør at ID.3 umiddelbart gjenkjennes som en nullutslippsbil. Tenkt og tegnet for en elektrisk fremtid, bringer den nye designkvaliteter til kompaktklassen.

– Med ID.3 går Volkswagen inn i fremtiden, sier Klaus Bischoff, sjefsdesigner hos Volkswagen. – Det naturlige formspråket og den absolutt intuitive brukeropplevelsen viser en ny, elektrisk tenkemåte, fortsetter Bischoff.

Interiøret er også revolusjonært. Den lange akselavstanden i MEB-layouten, kombinert med svært korte overheng, resulterer i et ekspansivt interiør: «Open Space». Plassen og luftigheten dette skaper, gjør at femseteren setter nye standarder i kompaktklassen.

Les på Popidol: Tennislegenden Bjørn Borg vil prøve noe nytt, selger luksusboligen

Nye Volkswagen

Volkswagen presenterer nytt merkevaredesign og ny logo på bilutstillingen i Frankfurt. Presentasjonen av merket skal bli betydelig yngre, mer digital og generelt mer moderne. Det nye merkevaredesignet er en logisk konsekvens av Volkswagens strategiske reorientering

Akkurat som Bobla og Golf gjorde i sin tid, vil ID.3 bety starten på en ny æra for Volkswagen – elektrisk, tilkoplet og karbonnøytral. Den strategiske endringen, som innebærer både reorientert innhold og bærekraftige produkter, ble startet for nesten fire år siden. Nå blir dette synlig i form av et nytt merkevaredesign.

– Volkswagen har fattet og iverksatt modige beslutninger innenfor nesten alle aktivitetsområder. Den omfattende omprofileringen er en logisk konsekvens av merkets strategiske orientering, sier Jürgen Stackmann, styremedlem med ansvar for salg, markedsføring og ettermarked hos Volkswagen. – Jeg er veldig stolt over hva vi har oppnådd: «Nye Volkswagen» har en presentasjon som er kraftfull, fresh, positiv og attraktiv, fortsetter Stackmann.

Merkevaredesignet «Nye Volkswagen» vil inngå i designet av bilene, i kontakten med kundene, og i alle firmapresentasjoner. Målet er å skape en helhetlig kundeopplevels som er moderne og fascinerende, i hele verden, og i alle kanaler.

– Det nye merkedesignet reflekterer en mobilitet som inngår som en naturlig del av livet til
menneskene. Volkswagen har alltid hatt en nøkkelrolle her. I en ny mobilitetsæra, er mottoet «digital først, uten noen filter», sier Klaus Bishoff, sjefsdesigner hos Volkswagen. Han har spilt en nøkkelrolle i utformingen av den nye kundetilnærmingen.

I motsetning til normal bransjepraksis, så er det nye merkevaredesignet ikke utviklet av eksterne byrå, men av et fellesteam hos Volkswagens design- og markedsavdelinger. Designet er utviklet med bidrag fra alle firmaets avdelinger, på rekordraske ni måneder, med en samarbeidsform utviklet av Volkswagen spesielt for dette formålet.

Den nye presentasjonen vil ikke bare bli kraftigere og mer fargerik, men også digitalt orientert, fra merkets logo, til hele verdenen av bilder. Det visuelle merkespråket vil bli veldig forskjellig fra det Volkswagen har presentert til nå.

– Som et hovedprinsipp, blir målet fremover ikke å vise en perfekt reklameverden. Vi vil bli mer menneskelige og livlige i våre presentasjoner, innta kundeperspektivet i større grad, og fortelle autentiske historier, forklarer Jochen Sengpiehl, sjef for markedsføring hos Volkswagen. I framtiden vil fokuset ikke i så stor grad bli på bilen, men snarere folks liv og mobilitetsopplevelse.

Symbolet og varemerket vil bli den nye logoen. Den blir mer moderne, klarere og enklere. Logoen blir redusert til sine mest sentrale element, og presentert med et todimensjonalt design. Det vil tillate mer fleksible bruk, og gjøre den slående gjenkjennelig i digitale medier. Dette gjelder også nye merkesignaler som piktogram, typografi, farger og layouter. For første gang vil Volkswagen også ha en lydlogo. I tillegg vil merket ha en kvinnelig stemme i fremtiden.

Startskuddet vil bli avdukingen av den nye logoen på høyhuset ved selskapets hovedkvarter i Wolfsburg. Endringene blir deretter gjennomført i flere bølger, med en kostnadsoptimert og ressurskonserverende tilnærming.

I første omgang blir endringene gjort hos merkets lokaliteter og forhandlere i Europa. Så følger Kina i oktober. Deretter blir endingene gjennomført trinn for trinn i Nord- og Sør-Amerika, så vel som resten av verden, fra starten av 2020. Til sammen er 171 markeder omfattet. Hos mer enn 10 000 forhandlere og servicepartnere rundt hele verden skal mer enn 70 000 logoer byttes. Volkswagens omprofilering blir dermed en av de største operasjonene av denne typen i hele den industrielle verden.

Det nye merkevaredesignet er et resultat av «Transform 2025+»-strategien som Volkswagen vedtok i 2015. Merket forbereder nå fase to, med iverksetting av strategien for e-mobilitet og digitalisering. Volkswagen som produsent vil for første gang være innrettet for å kunne kommunisere direkte med kundene gjennom et nettverk av biler, forhandlere og kunder – med kundene i fokus. Volkswagen transformeres fra en ren bilprodusent til å bli en tilbyder av mobilitetstjenester utover kundens egen bil. For dette formålet, endres salgsstrukturen sammen med forhandlerne grunnleggende, og markedsføringen innrettes tilsvarende.

- Advertisement -

3 COMMENTS

Siste nytt

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

Nissene i bingen sett av over 800 000

Etter én uke har 839 000 sett første episode av Nissene i bingen på TVNorge og discovery+. Seertallene er helt på linje...

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men likevel ønsker klubben sammen med...

More Articles Like This