Klarna verdsatt til bare 60 milliarder kroner

0
77

Det svenske betalingsselskapet Klarna Bank AB nærmer seg en avtale om å skaffe ny kapital fra eksisterende investorer ledet av Sequoia Capital, ifølge en person som er kjent med saken.

Finansieringsrunden er ennå ikke ferdigstilt, men hvis den ble fullført, ville det representere en forbløffende nedgang i verdsettelsen av en en gang høytflyvende, kjøp-nå-betal-senere (BNPL)-satsing som på et tidspunkt var Europas mest verdifulle oppstart.

Les: Folk som tror på astrologi er mindre intelligente og mer narsissistiske

Verdsettingen på på 60 milliarder kroner betyr en kraftig reduksjon. Klarna er i dag verdt bare 13% av det den var verdt for et år siden.

I en e-postmelding sa Klarna: «Som alltid kommenterer vi ikke innsamlinger eller verdsettelsesspekulasjoner.»

I fjor samlet Klarna inn mer enn 600 millioner dollar fra en gruppe investorer ledet av SoftBanks Vision Fund II i en finansieringsrunde som ga den en verdsettelse på 46 milliarder dollar – mer enn flere av regionens store banker.

Klarnas nåværende innsamlingsproblemer kommer midt i et kraftig fall i investorinteressen for raskt voksende teknologiske virksomheter som ennå ikke har gått med overskudd og brenner titalls millioner dollar i kontanter.

Les: Erik ten Hag presser hardt! Vil sikre en 850 millioner kroners erstatter for Cristiano Ronaldo

Verdsettelsene har falt, og flere store teknologiaksjer har blitt rammet de siste månedene. Store BNPL-spillere og Klarna-konkurrenter som Affirm Holdings Inc (AFRM.O) har mistet mer enn 80 % av verdien i år alene.

Wall Street Journal rapporterte Klarnas siste innsamlingssamtaler tidligere på fredag.

I mai fortalte Klarnas administrerende direktør Sebastian Siemiatkowski til Reuters i et intervju at firmaet var i samtaler med investorer for å skaffe mer penger og ikke hadde noen planer om å gå på børs i år.

Klarna, en av verdens mest høyprofilerte teknologistartups, var allment forventet å bli børsnotert i år, men markedet for børsnoteringer har kollapset dramatisk etter et rekordstort 2021 på grunn av markedsvolatilitet etter russernes invasjon av Ukraina og en bredere salg av teknologiaksjer.

tabola

No posts to display