Kjempesuksess for Raspberry Pi

0
150

Raspberry Pi tar stiften og jubler på Twitter at de nå er den meste solgte britiske PC gjennom tidene. Denne uken passerte de 5 millioner solgte eksemplarer.

Det er flere ting med denne lille datamaskinen som er spesielt, den er bygget på et eneste kretskort. Det gjør at den kan puttes inn i nesten hva det skal være, en liten matboks eller leke, mange har blitt kreative i hvor den ligger. Den er billig og kan kjøpes i Norge for 450 kroner.1601-00

Salget går nå i rekordfart og grunnen lansering av ny versjon Raspberry Pi som har større kapasitet enn sin forgjenger. Raspberry Pi 2 Model B har følgende spesifikasjoner. 900MHz Cortex A7, 1GB RAM, 10/100 LAN, 4xUSB2.0, HDMI, MicroSD-card reader.

Avstanden i kapasitet ovenfor en «vanlig» PC begynner nå å bli så liten at i mange sammenhenger er knøtte PC et fullgodt alternativ.

Gjennom en kjapp ringerunde til elektronikk leverandører så bekreftes inntrykket av suksess og neste mål om 10 millioner solgte PCer er ikke langt unna.

Bakgrunn

Raspberry Pi er en datamaskin bygget på et enkelt kretskort på størrelse med et bankkort. Den er utviklet av det britiske selskapet Raspberry Pi Foundation med tanke på å oppmuntre til å lære grunnleggende databehandling i skolen.

 

Raspberry Pi produseres på lisens i Storbritannia av både Element 14/Premier Farnell og RS Electronics. Begge disse selskapene står for salg av maskinen online.

 

Kortet har en Broadcom BCM2835 SoC som består av en ARM1176JZF-S mikroprosessor med ARM arkitektur, en VideoCore IV GPU, en DSP og SDRAM. På lik linje med mange Smarttelefoner, er prosessoren klokket til 700 MHz (kan overklokkes til 1 GHz uten å miste garanti) og har minne på 256 MB (512 MB fra november 2012). Den er tilgjengelig i tre versjoner, Modell-A, Modell-B, og Modell-B+ hvor forskjellen er at Modell-B har et nettverkskort og en ekstra USB-port og prisen er ca. 220 kr i England, og Modell-B+ har tottalt 4 USB innganger, 1 Internett port. De har ogsa gått over til MicroSD. så mens Modell-A trenger en USB-adapter for nettverkstilkobling til Internett.

 

rpi

 

 

 

tabola

No posts to display