onsdag, mai 5, 2021

Kinesiske myndigheter slår ned på korrupsjon

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det finnes ingen steder i verden med flere dollar milliardærer enn sentralkomiteen til det kommunistiske partiet i Kina. Derfor har det overrasket mange at det er vedtatt og i kjent Kinesisk stil igangsatt tiltak for å bekjempe korrupsjon også i partiet og i myndighetsorganer på alle nivåer.

Det årlige plenumsmøte i sentralkomiteen ente på tirsdag, der lovet partiets ledere feiende rettslige reformer inkludert grunnloven for å gi det juridiske system større uavhengighet fra politisk innblanding.  Det dette betyr med rene ord for penga er at nå skal det bli slutt på korrupsjon.

Kinesiske myndigheter spesielt på lokalplan er basert på «gaver» og det er allerede satt i gang omfattende tiltak mot denne korrupsjonen det ryktes at det er igangsatt etterforsking av omkring 100 000 personer.

Ma Huaide, vice-president i China University of Political Science and Law, forteller at dette er første gang at partiet har vedtatt et dokument som «eksplisitt forbyr tjenestemenn fra innblanding i juridiske saker, og sverger på å holde de ansvarlige for eventuelle overtramp»

Kinesiske medier er overrasket og veldig positive også blant folk på gata er stemmingen meget god og nåværende ledelse i Kina er ekstremt populære og representerer for øyeblikket fremtidshåpet.

En artikkel, beskriver Xinhua møtet som en «milepæl», og fremhever partiets rolle i å etablere rettssikkerhet.

«Folket kan være sine egne herrer og livet i landet kan bli lov-basert».

Folkets Daily gir fremtredende dekning til møtet og publiserer flere artikler hyller kommuniké som «oppløftende, oppmuntrende og full av overraskelser».

En kommentar i avisen kaller for rettsstaten til å bli en «nasjonal verdi».

«Borgere med en sterk følelse av rettssikkerhet vil fungere som avskrekkende for korrupsjon i partiet og regjeringen. Og et rent og sterkt parti vil bedre beskytte rettighetene til borgerne og bidra til å ta landet frem mot enda større velstand,» konkluderer China Daily.

De CPC forsamlingen sluttet tidligere beslutninger om å utvise seks tidligere tjenestemenn fra partiet, inkludert tre sentrale komitémedlemmene, som ble undersøkt for korrupsjon

Plenumsmøtet diskuterte derimot ikke skjebnen til Kinas tidligere innenrikssikkerhetssjef Zhou Yongkang, som blir også undersøkt for korrupsjon.

Ifølge Hong Kong-baserte politiske kommentator Johnny Lau Yui-siu, er reformer igangsatt av president Xi Jinping gjennomført til tross for «sterk motstand» i partiet. Hvis utviklingen fortsetter og han klarer å redusere korrupsjonen i landet, vil Xi Jinping bli den mest populære Kinesiske presidenten noensinne.

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This