Killed By Death

0
136

Ian «Lemmy» Kilmister er død. På den 3dje dag vil han stå opp fra de døde og stige opp til en ny dimensjon, der vil han eksistere i sin ypperste form som ren rock.

De siste 20 årene har enhver konsert med Motörhead blitt betraktet av fans som den siste, inntaket av krydret sprit og uregelmessig døgnrytme har bekymret og imponert. Som Duracell kaninen har de turnert og laget musikk uavbrutt siden, for alltid.  20 album + og et enormt antall konserter spilt så høyt at døve kan få en musikkopplevelse ved å kjenne lyden i hvert eneste bein og knokkel i kroppen er bak oss.

En vinternatt med 14 minusgrader var det konsert på Rockefeller i Oslo, litt sent ute hadde Motörhead allerede startet. Lyden som kom ut av veggene den kvelden satte i gang en bilalarm på utsiden, vaktene på Rockefeller ønsket å bevare hørselen og sto utenfor i kulda i motsetning til inne i varmen slik de pleide. Den bratte veien opp til konsertsalen var enda brattere med kraftig motvind.

På scenen allerede svett etter noen få minutter sto Lemmy og sang ace of spades, en kar med påbegynnende tinitus danset 30 cm fra en høyttaler. Det var høyt, det var fett og rock i fantasi innpakning.

Lemmy: Hvil i fred, min venn, Gene Simmons fra Kiss.

Motörhead har turnert hele verden og har spilt 35 ganger i Norge, første konsert var 6 juli 1985 og siste var 5 desember 2015.

Lemmy fikk konstatert kreft 26 desember og er nå død, han ble 70 år på julaften, bandet skrev følgende på sin Facebook side

«Det finnes ingen enkel måte å si dette på … vår mektige, noble venn Lemmy gikk bort i dag, etter en kort kamp mot en ekstremt aggressiv kreft. (…)

Jeg mistet en av mine beste venner, Lemmy, I dag. Han vil bli dypt savnet. Han var en kriger og en legende. Vi ses på den andre siden, Ozzy Osbourne.

Vi kan ikke engang begynne å fortelle om vårt sjokk og vår sorg, det finnes ikke ord. Vi vil si mer om dette de kommende dagene, men for nå, vær så snill … spill Motörhead høyt, spill Hawkwind høyt, spill Lemmys musikk HØYT.

Ta en drink eller fler. Del historier. Feir LIVET denne fantastiske vidunderlige mannen feiret så sterkt selv. HAN VILLE HA ØNSKET NØYAKTIG DET.

RIP: Lemmy, nå er det bare Keith Richards og Ozzy Osbourne igjen.

 

tabola

No posts to display