Klimaendringer er et faktum og resultatene av det er synlig stort sett over hele kloden, FAO som er FM sin organisasjon for Mat og Jordbruk har inngått et samarbeid med Google Maps for å bedre verktøy for kartlegging og innovasjon innen skog og jordbruk.
Samarbeidet går ut på å geografisk sporing og kartleggingsprodukter mer tilgjengelig. Mange land har begrensede ressurser og forenkling som følge av tilgang til bedre teknologi vil gi lokale eksperter en vesentlig kapasitets forbedring.
De løpende funnene og lokale tiltak gjort vil samles inn i en sentral database og gjøres tilgjengelig for alle. Det vil dokumentere endringer på miljø som følge av klima og gi faktagrunnlag for utarbeidelse av tiltak.
Google Maps stiller med tilgang til satellittinformasjon og det blir lettere for de ulike landene å vurdere, overvåke og planlegge bruken av sine naturressurser, inkludert avskoging og utvidelse av ørkenområder.
«For FAO, er ikke dette bare et partnerskap. Dette er en strategisk allianse», sier FAO generaldirektør José Graziano da Silva, og sier videre «alliansen kombinerer FAOs globale innsatsen for å bekjempe klimaendringer med Googles forpliktelse til å hjelpe med klimadata vitenskap og bevissthet innen miljø».
Samarbeidsavtalen er i første omgang for tre år og er designet for å fremme innovasjon og kompetanse, de har allerede et samarbeid innen kartdata, den nye avtalen innebærer en opp skalering.
«Dette samarbeidet er sterkt fordi det forener de komplementære styrker av FNs FAO og Google» sier Rebecca Moore, Director, Google Earth, Earth Motor & Earth Outreach. «FAO har flere tiår med hardt tilkjempede erfaring på bakken i hundrevis av land på tusenvis av prosjekter. Samtidig er Google-teknologi i forkant innen Big Data, cloud computing, og transformatively-enkle kartleggingsverktøy. FAO Earth-programmet ligger på toppen av Google Earth og Earth Engine for å gi en enkel, men kraftig global og nasjonal skog karbon overvåkingsverktøy. Det brukes allerede i så forskjellige land som Chile, Panama, Namibia, Papua New Guinea, Tunisia og Bhutan. Vi ser frem til en ytterligere styrking av dette partnerskap til støtte for globale klimatiltak og bærekraftig utvikling»
I første omgang skal 1200 eksperter få tilgang til systemet og etter det er samlet inn tilstrekkelig med data vil tallet om omfanget øke.