torsdag, desember 10, 2020

Kan Solskjær få topp 4 og bli Manchester United sin neste permanente manager?

Må lese

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Jose Mourinho og Manchester United var i fritt fall. De hadde kun plukket opp 26 poeng etter 17 serierunder med en målforskjell på 0, og nettopp blitt ydmyket på Anfield av Liverpool. De var dermed hele 11 poeng bak Chelsea på fjerde plass, og så ut til å havne utenfor topp 4 som gir kvalifikasjon til neste års mesterliga.

Paul Pogba, Manchester United sin dyreste signering var frosset ut av Mourinho og varmet benken. https://www.dagbladet.no/sport/ skrev om hvordan det så ut til at Mourinho hadde mistet kontrollen, og mange mente at sesongen allerede var over, og at laget ikke hadde noen mulighet verken i Premier League, FA cup eller mesterligaen.

Source: pixabay

Kort tid etter tapet mot Liverpool får Mourinho sparken, og inn kommer vår egen Ole Gunnar Solskjær som midlertidig manager. Jobben var relativt enkel; han skal prøve å snu den negative trenden rundt laget, og spille mer positiv fotball mens klubben leter etter en ny permanent manager for neste sesong. Det er nettopp dette Solskjær gjorde, han tok Pogba inn i varmen, og fortalte spillerne at de skal angripe. https://www.tk.no/sporten skriver om hvordan spillerene nå angriper og spiller med frihet. Dette har vært spesielt synlig når vi ser hvor mye mer Manchester United løper før og etter Solskjær, og hvordan selv forsvarspillerne står høyt i banen.

Og utrolig nok plukket Solskjær også opp maksimalt antall poeng på de neste 5 serierundene og målforskjellen steg fra 0 til hele +12. Han har plukket 6 flere poeng enn Pep Guardiola, og 3 poeng mer enn Jurgen Klopp som jakter tittelen, og selv om det ser ut til å være for langt opp dit, kan han få laget til å kvalifisere seg for mesterligaen? På kun 5 serierunder har laget tatt inn 8 poeng på Arsenal, 5 poeng på Chelsea og 7 poeng til Tottenham. Og nå ligger Manchester United likt med Arsenal på 41 poeng, og bare 6 og 7 poeng bak Chelsea og Tottenham på tredje og fjerde plass. Dersom trenden fortsetter vil Manchester United snart være på tredje plass, noe som var utenkelig når Jose Mourinho forlot klubben.

På https://www.redbet.com/no/ kan du spille på odds på hvem som kvalifiseres til mesterligaen ved å havne på top 4 i Premier League, og der er Tottenham og Chelsea fremdeles favoritter. Til tross for dette så har Solskjær og Manchester United tatt enorme steg for å nærme seg disse lagene, spesielt med seieren over Tottenham. Men hvor lenge kan Manchester United fortsette å vinne? Er det mulig at laget senker seg noen hakk og undervurderer en antatt enklere motstander? Er dette kun midlertidig god fom og en så kalt ‘manager bounce’, hvor laget spiller midlertidig bedre etter at en ny trener kommer inn?

Det er derfor opp til Solskjær og ikke ta foten av gasspedalen. Han er for øyeblikket bare en midlertidig manager for klubben, men har allerede uttalt sitt ønske om å bli trener på permanent basis til https://www.vg.no/sport/. Og dersom han klarer å lede Manchester United til mesterligaen neste sesong fra et nesten umulig utgangspunkt så skal vi ikke se bort ifra at han får viljen sin.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny strømmetjeneste erstatter Dplay

Discovery lanserer ny global strømmetjeneste. Det betyr at Dplay vil bli omdøpt til discovery+, og at mer...

Senator foreslår Maradona skal ta plassen til gentleman med bart

Argentina er fortsatt i sorg etter Diego Armando Maradona døde for to uker siden, bare 60 år gammel av hjerteattakk. Den argentinske...

Slutt på IKEA-katalogen etter 70 år

I løpet av de siste årene har IKEA blitt mer digital og tilgjengelig, og tatt til seg nye måter å få kontakt...

Hva skjer hvis forskere finner ut at Covid-19 ikke kommer fra Kina?

Du kan i en artikkel i Forskning skrevet av rådgiver i Veterinærinstituttet Bryndis Holm lese at det er satt sammen en internasjonal...

Tenerife er Spanias første smarte turistøy

Tenerife har utnyttet lavkonjunkturtiden under Covid-19 pandemien godt, noe som har resultert i utnevnelsen "Spanias første smarte turistøy".  Kåringen er...

More Articles Like This