lørdag, november 21, 2020

Kan de bli venner igjen?

Må lese

20 ting folk flest lærer for sent

Mange sier, hadde jeg bare vist det jeg vet nå da jeg var 18 år. -Livet har...

Fotballstjernen Lukas Podolski redder ishockeyklubb med kebabpenger

Da den polske fotballstjernen som valgte det tyske landslaget fremfor det polske Lukas Podolski for noen år...

Chanel blir John Arne Riise sin hjelpetrener

Gleden er å ta og føle på i Flint (ikke Arizona, men Tønsberg) etter at John Arne...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Denne sommeren har vi fått filmnyheter vi ikke har vært vant til her på berget tidligere. Plutselig leser vi at den ene storfilmen etter den andre ikke kommer på Kino i Oslo på grunn av pengekrangel.

Akkurat nå er det den norske delen av UIP som Oslo Kino krangler med og som førte til at den siste filmen til Megan Fox, Teenage Mutant Ninja Turtles ikke ble vist på kino i Oslo. Til tross for dette ble filmen vinner denne helgen med innspilte 160 millioner kroner, på andreplass finner vi Guardians of the Galaxy med 77 millioner.

Nå forteller programdirektør Christin Berg i Oslo Kino at nå som sommeren er over skal de sette seg ved forhanlingsbordet igjen.

Konflikten med den norske avdelingen av United International Pictures (UIP) har vart siden mai i år, og forhandlingene har vært i gang helt siden nyttår.

– Vi er i dialog med UIP. Jeg håper på en snarlig løsning. Og det er ingenting i veien for at vi kan sette opp UIPs filmer i etterkant. Vi viste Captain America og Tingeling fra Disney lenge utover denne sommeren.

På følgende spørsmål fra Kinomagasinet: ”Føler du at det hjelper å ikke sette opp UIP-filmene som forhandlingsstrategi? En av deres kinosjefer, Clas Lucky Eriksen i Halden, sa rett ut at det å ikke vise f.eks siste Transformers, var et pressmiddel overfor UIP.”

Svarte Christin Berg: ”Det er ikke et pressmiddel. Denne uttalelsen du henviser til kom dessverre litt feil ut. Vi viser ikke UIP-filmene fordi vi ikke er enige om betingelsene.”

Men de andre kinoene utenfor Oslo som dere eier, Norsk Kino, de har jo film- leieavtaler via Film & Kino. Hvorfor drar dere disse inn i konflikten?

Vi opptrer som én bedrift siden fusjonen i mars, så da er det naturlig å tenke helhetlig i denne sammenhengen.

 

En ting jeg ofte tenker når jeg ser slike filmer er at hvis jeg hadde vært skuespiller og endelig fikk en rolle i en storfilm, og så ble det Rafael eller en annen kar i full kropsdrakt. Under ser du en traile.

- Advertisement -

Siste nytt

20 ting folk flest lærer for sent

Mange sier, hadde jeg bare vist det jeg vet nå da jeg var 18 år. -Livet har...

Fotballstjernen Lukas Podolski redder ishockeyklubb med kebabpenger

Da den polske fotballstjernen som valgte det tyske landslaget fremfor det polske Lukas Podolski for noen år siden åpnet en kebabsjapppe i...

Chanel blir John Arne Riise sin hjelpetrener

Gleden er å ta og føle på i Flint (ikke Arizona, men Tønsberg) etter at John Arne Riise sitt engasjement i klubben...

Klassiker gjenoppstår i ny drakt

Denne vinteren blir suksessfilmen Fjols til fjells gjenfødt i en helt ny Dplay-serie om kos og krise i det norskeste av det...

Roman Abramovich er ikke den rikeste Premier League eieren

At Premier League-eiere har noe inn i granskauen mye penger burde ikke komme som noen overraskelse på noen. - Men også blant...

More Articles Like This