tirsdag, april 6, 2021

Jordskjelv, orkaner, sykloner og tsunamier : verdens ti mest risikable byer

Må lese

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og...

Dette er ikke en spiller verdt 3 milliarder!

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet i dagene før kveldens kamp mot Frankfurt etter at hans far...

Hva er verdens mest risikable byer når det gjelder naturkatastrofer? For forsikringsbransjen melder dette seg som et stadig mer presserende spørsmål og satte derfor en gruppe forsikringsselskap i fjor ut for å vurdere 616 byer rundt om i verden for å avdekke byenes risiko for jordskjelv, orkaner, sykloner, stormflo, elveflom og tsunami. Her er Swiss Re’s samlede topp ti mest risikable byer.

Tehran, Iran

10 ) Teheran, Iran : Hele 13,6 millioner innbyggere i Teheran er utsatt. Det siste skjelvet i Teheran var i 1830 og dets byggeforskrifter er uoversiktlig fulgt opp, i beste fall – noe som gjør det til en by som lever på lånt tid.

Los Angeles

9 ) Los Angeles, USA : Beliggenheten gjør Los Angeles til en av de mest jordskjelvutsatte byer – men ikke så sårbar for tsunami som det kunne forventes. En liten trøst for de 14,7 millioner innbyggerne i området som er truet av jordskjelv.

Shanghai China

8 ) Shanghai Eleven, Kina : Med så mange byer bygget på elvesletter og elvemunninger, er flom den vanligste risiko de står overfor. India og Kina står overfor de mest vesentlige risikoene, med 11,7 millioner innbyggere direkte truet, er Shanghai en bestemt hot spot for flom, men andre slike risikable byer inkluderer Bangkok, Mexico City, Bagdad, Paris og Doha.

Kalkutta, India

 

7 ) Kalkutta, India : Elveflommer vil også påvirke Kalkutta, med sine 10,5 millioner mennesker i fare – men den østlige indiske byen er også i fare hva gjelder tsunami risiko, med mer enn en halv million mennesker i faresonen. Byen er også truet av orkaner.

Nagoya, Japan

 

6 ) Nagoya, Japan : Tsunami risikoen dominerer i Stillehavet. De mest utsatte byer er strødd langs aktive forkastninger i det vestlige havet hvor Japan – ledet av Tokyo – Yokohama og Nagoya, hver med rundt 2,4 millioner mennesker potensielt berørt.

Jakarta, Indonesia

 

5 ) Jakarta, Indonesia : Hele 40 % av Jakarta ligger under havnivå. Dette betyr at jordskjelv kan være spesielt farlig for byens 17,7 millioner innbyggere, der den myke jorda kan forstørre intensiteten av rystelser. Skjelv kan også forårsake at bakken mister sin strukturelle styrke og ende opp med åreagere som en væske i Jakartas dårlig drenert jord. Legg også til at Jakartas risiko for elveflom og det blir en av de mest utsatte byene på planeten.

Osaka-Kobe, Japan

 

4 ) Osaka – Kobe, Japan : Osaka – Kobe er hjem til 14,6 millioner mennesker som bor under trusselen for jordskjelv lik den som drepte tusenvis av mennesker i 1995. Byen lider også av brutale stormer og risiko for elveflom. Og så er det risiko for stormflo der kraftig vind fra tyfoner av den typen som rammet Asia pisker opp enorme bølger. Det er også den tredje mest tsunami utsatte byen i verden.

Pearl River Delta, Kina

 

3 ) Pearl River Delta, Kina : Denne nesten ubrutte urban konglomerat rekken av byer som inkluderer Hong Kong, Shenzhen, Dongguan, Macau og Ghangzhou  er hjem til mer enn 42 millioner mennesker. En av Kinas økonomiske juveler (estimert BNP: $ 690 milliarder) er spredt over et flomtruet område der alle slags naturkatastrofer truer. Byen er nummer én for stormflo, med 5,3 millioner mennesker berørt, den tredje høyeste risiko for virvlende vind som kan skade 17,2 millioner og den femte mest risikable byen for elveflom.

Typhoon Nesat wreaks havoc in the Philippines

 

2 ) Manila , Filippinene: Manila er en av de mest risiko plagede byer du kan muligens lever i. I tillegg til den betydelige jordskjelvrisikoen og de høye vindhastighetene utgjør dette en alvorlig trussel som man opplevde med den kraftige tyfonen Haiyan som feide over landet i fjor som var en av de sterkest registrerte noensinne til å gjøre landfall. Det ødela flere sentrale øyer, ødela kystbyen Tacloban og drept tusener.

earthquake drills in Tokyo

1 ) Tokyo – Yokohama , Japan : Med 37 millioner innbyggere som lever under trusselen fra jordskjelv, monsun, elveflom og tsunami er Tokyo – Yokohama regionen på lang vei den mest risikable byen i verden. Anslagsvis 80 % av beboere i Tokyo, eller 29 millioner mennesker, er potensielt utsatt for et meget stort jordskjelv. Japan er også landets mest utsatt for tsunamirisiko som landets urbane sentrer. Det store Kanto jordskjelvet i 1923 ødela både Tokyo og Yokohama , og drepte anslagsvis 142 800 mennesker.

(En kommentar til metodene til den sveitsiske Re-rapporten: der beboerne er truet av flere farer, telles mer enn en gang i statistikken. Så det totale antall mennesker, potensielt berørt av flere farer, kan derfor overstige størrelsen på en byens befolkning).

- Advertisement -

Siste nytt

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

Dette er ikke en spiller verdt 3 milliarder!

Erling Braut Haaland fikk mye oppmerksomhet i dagene før kveldens kamp mot Frankfurt etter at hans far Alfie og agent Mino Raiola...

Åpner opp lommeboka i gigantisk kulturpakke

Det er ikke småpenger den britiske regjeringen nå gir til en skadeskutt kultursektor. En hjelpepakke 4,7 milliarder kroner skal hjelpe kultursektoren til...

Mats Zuccarello kunne juble igjen etter to strake NHL-tap

Påskeuka startet ikke godt for Wild med to smeller på rappen mot San Jose Sharks, men i den tredje bortekampen kom vendepunktet.

More Articles Like This