Jack Dorsey lanserer demokratisk Twitter konkurrent

0
36

Ikke det at Twitter var så fantastisk mens Jack Dorsey satt i sjefsstolen, men det er mulig han har lært av sine feil. – Uansett er han søkkrik etter at idiot Elon Musk betalte 44 milliarder dollar for selskapet. Dorsey som allerede hadde solgt mesteparten av sine aksjer før Musk kjøpte selskapet likevel kunne han legge til omtrent 10 milliarder kroner til sin formue etter kjøpet.

Det er skremmende mange som henter sine nyehter fra sosiale medier, ironien er at de er ledet av personer som er langt fra sosiale. – Dorsey ønsker å gjøre noe med det og har laget en tjeneste som ligner svært på Twitter.

Les: Briter må akseptere at de er fattigere

Det nye sosiale mediet heter Bluesky.

Brukerne skal være med på å bestemme hvilke data som lagres og hvordan innholdet modereres på det nye mediet. – Det er derfor et såkalt desentralisert nettverk som ikke er et selskap med eier, slik som f.eks. Twitter, eid av mange milliardær Elon Musk.

Siden han overtok Twitter i oktober i fjor, har Elon Musk gjort radikale og kontroversielle endringer flere ganger slik at det nå fremstår som en plattform perfekt for høyreekstremisme.

For eksempel slapp han Donald Trump inn i varmen igjen, etter at eks-presidenten i lengre tid hadde vært utestengt fra media. I tillegg har han også fjernet verifikasjonshaken som viser at det er en ekte profil av en kjent person fra flere prominente personer som Kim Kardashian, Bill Gates og pave Francis.

Bluesky, som ble publisert i februar i år for iOS-brukere og denne måneden ble tilgjengelig for Android-brukere, ble grunnlagt av tidligere administrerende direktør og medgründer av Twitter Jack Dorsey.

Så langt er imidlertid mediet en lukket klubb for de «heldige». Du må dermed inviteres av et medlem for å slippe inn

I følge dataanalyseselskapet data.ai har appen blitt lastet ned mer enn 375 000 ganger på App Store og 100 000 ganger på Google Play. Til sammenligning hadde Twitter mer enn 200 millioner. aktive brukere i fjor.

Les på Sporten: Jude Bellingham ble overbevist av delegasjonen fra kongens klubb

tabola

No posts to display